Wat voor ouders zijn wij?

Geitenwollensokken moeders, Moeders die zodra ze mama zijn hun haar kort knippen, vaders en moeders die alleen nog bezig zijn met hun kindjes en hun hele sociale leven opgeven en nooit meer samen weg gaan, alles voor hun kleintje ouders, drukke carrière of werkende ouders, Wow er zijn zoveel soorten en manieren van opvoeden en ik zat lekker naar buiten te kijken en ik dacht, is dat stom om te zeggen? Ik ons eigenlijk best hele leuke ouders vind ! Tenminste als ik nu weer Mini was dan had ik mezelf best als moeder geacepteerd ! Met al deze bovenstaande is niks mis trouwens hoor, ik wil niemand aanvallen want ook kortgeknipte moeders kunnen zwaar hot zijn. Ik kan dan wel eens commentaar geven op het feit dat ik vind, dat als je kiest voor kindjes je ze niet een hele dag in een opvang kunt droppen om ze vervolgens weer naar de naschoolse te brengen en misschien ook nog wel voorschoolse, in sommige situaties wil ik dat bijna zelf wel eens doen als je de hele dag in het  ge-mama mamaa mamaaaa zit, maar ik knijp tegelijkertijd ook mijn handjes weer keihard dicht om zoveel tijd met ze door te kunnen brengen en geniet over het algemeen ontzettend!

Ik denk dat Pim en ik onder de chilouders vallen die niet ons leven zwaar hebben aangepast aan de kindjes, maar hun keihard mee laten genieten in het mooie leven! Dat betekent dansen op tafel, vrijheid en vooral in het NU leven want voor je het weet ben je dood.  Toen ik laatst aangehouden werd door 2 mannen bij de supermarkt of ik een krant wilde, waren ze wel heel benieuwd waarom ik geen krant of nieuws keek. Zelfs geen nieuws app op je telefoon? Nee i know .. ik sta op, vrolijk meestal.. dan zou ik het nieuws aanzetten met ellende en de rest van de dag denken wat erg, en op wat van rare wereld we soms leven? Nee ik zie liever alles door mijn Disney bril en ga liever genieten in de tuin met een kopje koffie en hoor Jay de kleuren van de bloempjes opnoemen. Meneer krant vroeg of ik dan wel iets anders nog wilde bereiken vandaag, ik zei dat ik inderdaad op speurtocht ging om weer nieuwe vlaggetjes te gaan kopen om op te hangen in ons huis waarop Luca  met zijn 3 jaar even uitlegde dat het bij ons gewoon altijd feest is en mam steeds andere vlaggetjes ophangt! Dat is wat we de jongens willen meegeven! Tuurlijk leggen wij ook dingen uit en is het niet zo dat we niks belangrijk vinden, maar tegenwoordig lijkt het dat alles zo serieus moet gaan, moet je huis perfect tijdschrift clean zijn, en moeten kinderen volgens boekjes op bepaalde lijnen zitten en word er op een peuterspeelzaal al een soort citotoets gedaan? Kom op zeg..

Gerelateerde afbeelding

Impulsieve ouders! Ik heb maar geluk dat ik een man aan de haak heb geslagen die exact hetzelfde is, want ik heb nogal impulsieve acties. Vrijdag ochtend werd ik wakker en ik had zin om eigenlijk wel een weekend weg te gaan dus dan doen we dat, ik pakte de tassen in en een paar uur later lagen de kindjes lief te slapen in een knus vakantiehuisje. Ook heb ik eens midden in de nacht een reis naar Portugal geboekt en liepen we de volgende dag in Portugal op het strand. Pim en ik houden van avontuur en kunnen ook zo ’s nachts ineens bedenken om met de camper weg te gaan of als het kan een vliegtuig te pakken, ja ook met 2 mannetjes en straks een baby blijven we dat lekker doen en blijven we vooral genieten van het idee dat echt alles mogelijk is! ♥

Wat ben jij eigenlijk van ouder? Heb je jezelf dat wel eens afgevraagd? Typ het vooral hieronder even gezellig 😉

mommysworld

6 Comments

  1. Oh wat super zijn jullie!! Heerlijk om te lezen!
    Wat ik voor ouder ben.. hm dat is een goeie vraag 🤔🤗

  2. Heerlijk dat jullie zo genieten en niet de hele wereld op ja schouders nemen. 👍Leuke blog weer. Fijne zwangerschap nog.😍 Liefs Pietje.

  3. Mooi om te lezen hoe jullie in het leven staan met kids. Wij zijn ook vooral heel relaxt en proberen alles een beetje in balans te houden. Ook wel nodig met 3 kids. Al zijn we stiekem ook een beetje geitenwollensokken ouders maar dan met een glitterrandje whaha. Kan dat samen?

  4. Lieve Lin en Pim,

    Ik respecteer jullie manier van opvoeden zo enorm veel! Mocht ik zo veel geluk hebben en een kindje mogen krijgen zal mijn manier niet veel afwijken van wat je hierboven hebt omschreven. <3

    Love you both en hopelijk tot heullll snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *