Moeten wij als ouders perfect zijn?

 

Ik had het laatst met een vriendin over hoe het soms lijkt alsof je perfect moet zijn. Perfect in het moederschap en vooral veel mensen willen overkomen alsof ze het geweldig doen.
Maar waar komt dat eigenlijk vandaan? Waarom zou je perfect willen zijn, is het omdat de buitenwereld dit ook doet en je minder snel je boekje open trekt?

Ik ben een open boek. Ik heb niet voor niets mijn blog.. ik deel er namelijk alles op. Uiteraard vaak leuke dingen omdat ik geen negatieve artikelen dagelijks wil publiceren.
Maar even over het moederschap. Ik zei heel vaak gewoon dat ik baby’s vreselijk vond. Als blikken konden doden van sommige moeders kon ik nu niet meer typen.

Maar waarom liegen als ik iets niet leuk vond. Mijn baby’s waren geen makkelijke, de nachten bij alle drie waren dramatisch en ze sliepen alle drie pas door naar een jaar. Ik had bij twee van de drie een huilbaby en ik heb regelmatig geroepen: Waarrrr ben ik aan begonnen!
Wat een drama, tandjes, krampjes,reflux, nachten opstaan en dan ook nog maar proberen er een beetje leuk uit te zien. Een huishouden runnen + nog werken ernaast. Het is toch als je dit leest al mega chaotisch?

Toch had ik op dat moment ook vaak het idee dat alleen ik dat zwaar vond.
Ik hoorde altijd de meest romantische roze wolk verhalen: Mijn kind slaapt vanaf 2 maand al door, mijne kan al het alfabet al, mijne huilt nooit en heeft nog nooit een driftbui gehad. Oke we zijn allemaal trots als onze kinderen iets kunnen en ook ik pronk daarmee, maar ik heb wel het idee dat we soms perfect over moeten komen, een perfect net huis moeten hebben en daar ben ik het dus niet mee eens.
Soms gaat het gewoon kut en soms schreeuw ik wel eens: waar ben ik in godsnaam aan begonnen en dat nog keer drie ook! Ik vind het heerlijk om dan even lekker met mijn vriendinnen te klagen en niet altijd die perfectie te hoeven aanhoren. Het is juist fijn om te horen dat je dan niet de enige bent die altijd maar alles op rolletjes kan laten verlopen.

Ik heb het huishouden nu ze ouder zijn weer wat meer onder controle, ik vind hun leeftijden nu makkelijker, maar ben je pas perfect als al die was weg is gewerkt of kan het ook morgen wel? JA dat kan gewoon!  Verder hou ik heel veel van mijn kinderen en als ik ze soms achter het behang plak, merk ik wel na een tijdje dat ik het behang er weer aftrek en ze weer helemaal suf knuffel♥  #youdonthavetobeperfect

mommysworld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *