Ouders opgelet! Romantische avondjes voor thuis!

 

 

Ik kreeg laatst erg veel reacties op een artikel waarin ik schreef dat Pim en ik eigenlijk nooit tv kijken samen. Hooguit twee keer per week gaat de tv aan met een filmpje.
De vraag die ik toen veel kreeg is, Wat doen jullie dan samen??

Ik kan me voorstellen als je elke avond een serie kijkt op netflix en manlief zijn voetbal boven kijkt of er iemand van jullie veel sport je op een gegeven moment niet zo heel erg veel meer samen doet.
Vooral met jonge kinderen is het vaak ook lastiger om even hupp snel die deur uit te stappen om romantisch uiteten te gaan, maar toch is het wel heel belangrijk om niet uit elkaar te groeien en jullie momentjes samen te houden! Dat kan ook best thuis als de kindjes slapen want in een jong gezin waarin je veel moet werken en regelen zijn vooral de fijne momentjes samen best heel belangrijk om te blijven houden! Hieronder dus wat leuke tips voor thuis als de kinderen slapen!

Romantisch huisje, open haard & gesprekken.

Wij zitten vaak samen bij de openhaard met een hapje en drankje en kunnen hele avonden gezellig kletsen en lachen.
Een gezellig romantisch sfeertje in huis helpt natuurlijk al veel. Heb je geen openhaard? Kaarsen veel kaarsen is net zo gezellig! Hapjes en drankjes erbij en maak er een feestje van!
Onze gesprekken gaan over het o zo mooie weer of rotweer tot over de kindjes, maar ik wil het niet standaard alleen over werk of kinderen hebben dus vaak zijn we echt even met z’n tweetjes gezellig aan het kletsen over ons/wij! Oja en telefoons en tv dus weg! 😉

 

Gezellig eten met z’n tweetjes.

Wij doen dit eigenlijk best vaak! Ik denk twee keer per week sowieso.
Het is super gezellig met de kindjes aan tafel, maar echt bepaald romantisch is het niet als je af en toe bonen van de grond moet rapen of ze te ongeduldig worden tijdens het eten.
Ik kook regelmatig dus iets voor de kindjes en geef ze op tijd te eten. Als ze slapen kan ik uitgebreid koken voor ons met een muziekje en dan kunnen we uren tafelen samen!
Gourmetten of bbqen doen we ook veel met zijn tweetjes omdat de kindjes er sneller op uitgekeken zijn.

Maak een schilderij samen!

Je hoeft echt niet te kunnen schilderen, maar het idee om gewoon even samen iets te maken is toch super leuk! Je ziet de creativiteit van de ander en hebt gelijk iets leuks van jullie samen voor in huis!

 

Impulsieve acties.

Oké niet iedereen is zo gek als ons om midden in de nacht nog te bedenken een kast een andere kleur te geven, maar impulsieve acties zijn wel leuk!
Bedenk je iets geks doe dat dan ook gewoon! Dit kan van twister spelen zijn tot een sneeuwballengevecht als het weer dat toe laat, om gewoon even gek te doen in de tuin zodat je toch bij de kids in de buurt bent.
Wij hebben wel eens avondjes op youtube playlisten opgezocht om vervolgens samen voor de camera hard mee te zingen en dansen, hilarisch om dat samen terug te kijken!

Slapen op een andere plek in huis!

Standaard is ook zo standaard en als ik ergens niet van hou is dat het wel. Ik moet wel toegeven ik ook wel mega impulsief en vol fantasie zit en dan ineens bedenk dat slapen op een andere plek gewoon leuk is. Ik stond laatst op onze slaapkamer en dacht ik gooi het matras van de trap af en we gaan slapen voor de openhaard! Even iets anders en gewoon grappig. Loop dus door je huis en zoek een plekje waar je matras past. Ik denk dat wij volgende week eens voor de bezemkast gaan, of in de lente gewoon op een mooie sterrennacht in de tuin!

Oké en toch is er natuurlijk niets mis met een heerlijk filmavondje. Ook wij doen dat af en toe met schalen vol lekkers en een dekentje, maar een beetje afwisseling kan geen kwaad toch?

 

Wat doen jullie meestal samen?

 

mommysworld

2 Comments

  1. Leuk! Wij doen inderdaad nooit veel samen. Rem sport veel en ik ben veel avonden weg voor mijn werk, maar dit is wel een blog die me na laat denken! Dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *