Boodschappen bespaartips!

Ik denk dat we het allemaal eens zijn dat we de laatste tijd niet zo vrolijk worden van boodschappen doen. Van boodschappen en een volle koelkast worden we natuurlijk wel blij, maar die prijzennnnn slaan natuurlijk nergens meer op!
Ik keek nooit zo goed naar de prijzen en als ik bedacht ik een bepaald iets wilde eten en het op dat moment wat duurder was, dan deed ik daar eigenlijk nooit zo moeilijk over omdat ik lekker en gezond eten heel belangrijk vind.
Tegenwoordig ben ik toch maar iets meer gaan opletten omdat ik toch aardig schrok dat de weekboodschappen tegen de 200 aantikte (voor 4 a 5 personen.) Nou geef ik wel toe dat ik nooit lege kasten heb en altijd aardig veel op voorraad heb want ik heb echt een hekel aan lege kasten.

In deze blog deel ik graag wat bespaartips die ik momenteel zelf toepas om het toch iets minder uit de hand te laten lopen.

*Niet dagelijks, maar wekelijks boodschappen inslaan.

De laatste tijd ging ik dagelijks naar de supermarkt omdat deze letterlijk om de hoek van mijn huis zit, maar wat we allemaal wel weten is dat als je per keer naar de winkel gaat je altijd wel weer een impulsieve aankoop extra meepakt.
Wekelijks alle boodschappen inslaan scheelt die extra aankopen!

* Geen kids meenemen
Mamaaa mag ik dit en dattt? Ik heb honger! Mag ik die zak snoep en chips en ook met saus enn enn.. Yep het word gewoon duurder met die kleine schooiers erbij 😉 Althans ik ben die mama die vaak geen nee kan verkopen, thuislaten dus! 😉

*Minder vlees
Ik ben echt gek op vlees, maar niet alleen om te besparen ook uit principe wil ik minder vlees eten. Vroeger ben ik een tijdje vegetarisch geweest omdat ik het als dieren gek niet kon, maar na 3/4 jaar heb ik dit langzaam opgegeven en eet ik dus wel gewoon weer vlees omdat ik het ook echt lekker vind en niet te lang na denk. Wel vind ik dat het minder kan en er ook heerlijke recepten zijn zonder vlees. Zo vervang ik regelmatig vlees voor ei, vis of groente. Vlees is ook redelijk duur dus ik bespaar er ook nog eens mee! Toch geef ik toe dat een goed stuk diamanthaas, sparerib of lekkere bbq niet af sla!

Verdelen & invriezen
Eerder gooide ik in een pan voor pasta een heel pak gehakt of kip, maar ik verdeel het nu door de helft, waarvan ik de andere helft invries. Zo eten we toch vlees, maar met wat extra groenten om het aan te vullen is het eigenlijk net zo lekker en is mijn volgende maaltijd een stuk goedkoper. Zo kun je dit uiteraard ook doen met groentes, brood, vleeswaren, en bijna alles is prima in te vriezen. Wat ik tegenwoordig ook doe is de (ja ik ben een luie mama die gewoon plakken kaas koopt i.p.v. een blok, maar de plakjes nu doormidden snijd zodat de kids gewoon prima genoeg kaas op brood hebben in plaats van een overdreven grote plak. We doen nu twee keer zolang met bijna alle producten.

Aanbieding bakken pakken!

Bij veel supermarkten hebben ze een bak met aanbiedingen waarvan de data er bijna aan zit te komen. Ik weet heel stiekem van veel medewerkers dat deze in de avond net voor sluitingstijd worden vol gegooid. Ik ga dus regelmatig 10 minuutjes voor sluitingstijd even checken of er wat bij zit. Dit scheelt soms zo ongelooflijk veel! En vergeet dan niet dat bijna alles in te vriezen is.

Vinden jullie de boodschappen ook zo duur geworden?
En war doen jullie om hierop iets te besparen?

mommysworld

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *