Ik neem 3 keer per jaar botox!

Nee ik heb het niet over opgespoten lippen of rimpels die ik laat botoxen want gelukkig heb ik dat (nog) niet nodig.
Ik zou misschien mocht ik dat ooit echt nodig vinden wel laten doen, maar voor nu ben ik nog tevreden en heb ik op mijn bijna 33e nog niet echt rimpeltjes ontdekt. THNX pap & mam.
Maar waarom ik dan toch drie keer per jaar botox krijg vertel ik hieronder!

Ik heb best wat jaartjes dat ik blog gedacht om hier een blog over te schrijven, maar het was ook wel iets waar ik onzeker over was en niet zo goed over durfde te schrijven.
Inmiddels ben ik wat ouder en trek ik me gelukkig niet zo heel veel meer aan wat andere mensen vinden en vind ik het juist fijn om andere mensen die hier ook last van hebben te helpen!
Al vanaf dat ik in de puberteit kwam, heb ik last van hele erge zweethandjes, voeten (geen stinkvoeten hoor ;-)) en mijn oksels.
Ik kan gaan sporten wat ik wil, maar zweten op andere plekken doe ik eigenlijk niet.
Na heel wat onderzoeken en doktersbezoekjes kwam eruit dat ik hyperhidrosis heb en ik kan er een heel medisch verhaal van gaan maken, maar eigenlijk betekent het gewoon dat de zweetklieren op die plek een beetje adhd hebben en elke dag flink hun best doen om al dat zweet even lekker op drie plekken er extreem uit te gooien. Niet heel fijn natuurlijk want een hand geven aan iemand of shirtjes aanhebben met mega zweetplekken ziet er niet zo aantrekkelijk uit.
Ik heb het geluk wel het bij mij geen zweetgeur geeft, ik heb wel eens mensen gesproken die ook hyperhidrosis hadden dit wel hadden, ondanks hun ook elke dag gingen douchen en speciale middeltjes gebruikte, maar dat geen effect had, Ik kan bewijze van zelf een shirtje een week lang aan en ik ben nog niet bang dat iemand iets zou ruiken, maar het gaat wel om de plekken die je ziet dus dat moest aangepakt worden want even.. het ziet er gewoon niet echt tof uit! Ik hou van mooie kleding en wil ook gewoon een lichtblauw blousje kunnen dragen.
Het is trouwens wel iets erfelijks, mijn opa, moeder en broertje hebben het namelijk ook.

Na wat onderzoeken in het ziekenhuis werd er dus gezegd het ging om hyperhidrosis, soms kan het ook een andere medische oorzaak hebben en dat moest eerst uitgesloten worden.
Toen dat bekend was werd ik doorgestuurd naar een priv├ękliniek waar ze botox voor overmatig zweten zetten in mijn oksels.
Ik doe dit inmiddels al heel wat jaren en ik ben er echt ontzettend blij mee! Wel heb ik een erge vorm waardoor het bij mij ongeveer 3 maanden goed werkt.
Ik ga altijd naar de Mauritskliniek in Utrecht.
Wat ze precies doen is na het desinfecteren van de oksels een jodium-zetmeel test waardoor je (extreme) zweetgebied donker uitslaat zodat de arts kan zien waar de spuitjes precies nodig zijn.

Ik vind de behandeling altijd wel erg meevallen. Je voelt echt de prikjes wel even alsof ze je okselhaartjes epileren en dan per ongeluk een velletje mee trekken ­čśë maaar hallo wel daarna toffe shirtjes voor 3/4 maanden he!
De behandeling kost normaal rond de 750 euro per keer voor beide oksels, maar als je een beetje oke verzekerd bent dan kun je alles vergoed krijgen en betaal je alleen je (totale) eigen risico. Je mag bij de Mauritskliniek dan 3 keer per jaar terecht.
Ik ga dus 3 keer per jaar hierheen en knoop er altijd meteen een gezellig shopdagje aan vast voor die shirtjes die ik kort daarna dan weer aankan want het werkt bij mij eigenlijk per direct!


Ik ben weer helemaal happy en ik hoop dat ik met deze blog vooral mensen help die er ook last van hebben en dan weten dat er zeker iets aan te doen is en ik absoluut (en nee niet gesponsord) deze kliniek aanraad!
Verder mijn laatste lichte tip is odorex extra dry, maar heb je het net als ik zo extreem is de botox erbij helaas toch echt nodig, maar ben ik heel erg blij dat het bestaat!

mommysworld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *