Waarom de kinderen mij een leuke mama vinden?

Gister las je waarom mijn kinderen mij soms echt een heeeule stomme moeder vinden.
Gelukkig is het lijstje met, waarom ze mij wel een leuke mama vinden wel iets langer.

* Ik ben ongelofelijk makkelijk.
Ze hebben geluk ik koos voor 3 kinderen denk ik. Ik ben niet snel panisch te krijgen omdat ik al heel wat gewend ben.
Ze mogen van mij ontzettend vrij leven en mijn instelling is dan ook altijd, ben jij gezelllig? Dan ben ik dat ook.

* Ik ben snel over te halen.
Als ze vragen om een snoepje of die kipcorn uit de muur bij de snackbar heb ik daar net zoveel behoefte aan als de kinderen.
Ze hebben dus geluk ik net als hun enorm veel wil snaaien en eten.

* Ik ben soms net zelf nog een klein kind.
Ze vinden het best tof als ik als een van de weinige moeders keihard salto’s maak op de trampoline of in de ballenbak spring alsof mijn leven ervan af hangt.

*Mega impulsief
Hiermee hebben ze zoveel geluk. Als ik met ze naar een pretpark ga kan het maar zo zijn ik daarna bedenk dat ik nog even uiteten wil en in een mooi hotel wil slapen.
Ik heb ooit binnen 1 dag een vlucht geboekt voor de volgende dag om opa en en oma te bezoeken in.. de Algarve!

*Gek
oké in het vorige blogje stond dat dat de kinderen regelmatig zeggen dat ik niet zo gek moet doen, maar stiekem weet ik dat ze het best grappig vinden als ik als een poetsmonster met doekjes achter ze aan kom om hun bekkies schoon te maken of dat ik expres in de auto nog harder ga zingen en dansen. Ik kan vet goed zittend dansen en dan liggen ze toch best een beetje in een deuk;-) De buurman naast me ook trouwens.

*Ik wil alles uitproberen altijd!
Als er een spacescooter, skateboard of skelter is gekocht moet ik daar meteen, het liefst als eerst op! Ze vinden me dan best wel cool.

*Fantasierijk
Ik vertel regelmatig verhalen waarbij ze vol ongeloof naar me zitten te luisteren. Mijn fantasie gaat best ver en als ik dan vertel dat er in de auto onder hun voetenmatjes ladders naar beneden zitten en je uitkomt bij een zwembad met glijbanen weten ze inmiddels dat hun fantasierijke moeder dat verzint, maar ze fantaseren daarna nog beter door dan mij!

*Veel mogen
Ik ben zelf ontzettend van het alles uitproberen in het leven. Yolo
Ik vind dus ook dat de kindjes alles (oké, bijna alles) dus mogen uitproberen mits dit verantwoord is natuurlijk.

*Vrij zijn
Ik laat de kindjes heel vrij. Ik ben bijvoorbeeld wel panisch met water en ik ben de moeder die dan voor aan bij het water naast ze blijft staan bewijze van, maar over het algemeen maak ik me niet heel snel druk en bekijk ik de wereld vaker vanuit hun, dan vanuit een volwassen oog.

Veel praten
Ik praat echt heel erg veel de hele dag door tegen ze. Misschien had dit toch nog in de vorige blog thuisgehoord omdat ze er soms wel eens gek van worden, maar ik merk ook ze heel veel wel fijn vinden. Ik vertel ze elke dag hoe mooi ik ze vind, ze belachelijk knap zijn en dan kom ik met een spiegel aanlopen en fluit ik heel hard.

Gezelligheid
Ja ik voel me bijna opgelaten nu omdat dit wel heel positief is allemaal he?
Maar ik ben eigenlijk best heel gezellig. Ik ben de mama die overdag 100 kaarsjes aan wilt. Die van knusse knuffelmomentjes op de bank houd en van het avondeten een mini restaurantje probeert te maken. Ik ben de aanhankelijke mama die ze laat voelen ik nooit meer zonder ze kan♥

Wat vind jij het leukst aan jezelf als mama/papa?

mommysworld

4 reacties

  1. Leuk om te lezen. ik vind mezelf als moeder wel net als jij schrijft een moeder die ze heel vrij laat. Ik ben wel ongeduldiger denk ik….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *