7 tips tegen (zomer) vermoeidheid

tip

Heb jij met het warmere weer ook dat je sneller moe en loom bent?
Dat is niet heel gek want je lichaam is de hele tijd bezig om zichzelf te koelen en daarbij slaap je met dat warme weer vaak ook minder goed.
Daarom hieronder 7 tips tegen (zomer) vermoeidheid!

1. Probeer te blijven bewegen ondanks dat het warm is.
Pak bijvoorbeeld wat vaker de fiets als je boodschappen gaat doen, of neem de trap in plaats van de lift!

peutergym

2. Doe leuke dingen! Juist door dingen te gaan doen krijg je energie.

Energie

3. Dat gezond eten goed is weten we allemaal. In de zomer hebben we vaak minder eetlust en eten veel mensen te weinig of juist de verkeerde dingen. Let dus op je voeding dat je gezond eet en je genoeg binnen krijgt.

eet_ge4

4. Doe eens gek en maak tijd voor een siësta. Ik denk in Nederland dat je baas je uitlacht of het niet erg waardeert als je zegt dat je even een half uur gaat slapen, maar ben je vrij pak dan lekker dat ene half uurtje!

5. . In de zomer zweet je meer en heb je voldoende vocht nodig om dit weer aan te vullen. Hebben jullie mijn handige drinkwater app al gezien?

6. Zorg voor voldoende licht in huis en ventileer op de momenten dat het buiten ook wat afgekoeld is.

7.  En als laatste vergeet niet te genieten van de zon want je lichaam maakt dan serotonine aan die je gelukkig maken en energie geven!

imagesFPOV0L1E

Wat eten jullie met dit warmere weer graag?

Liefs Lin ♥ 

mommysworld

13 reacties

    • Haha ah zwanger zijn met die hitte is ook wel extra vermoeiend! Ik weet inderdaad ook nog bij mij van Luca dat het zo heet was en ik enorm veel vocht vasthield!

  1. M’n vriend houdt tegenwoordig ook een siesta, want hij werkt thuis en hier is geen airco. Dus nu werkt hij ’s morgens twee keer zo hard en slaapt hij ’s middags 🙂

    Ik heb niet zo heel veel last van het warme weer, als je maar makkelijke kleding aantrekt en het huis goed dichthoudt (en inderdaad ’s avonds door laat waaien) is het goed te doen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *