Gescheiden ouders

Gescheiden ouders

Niet iets waar ik teveel over wil bloggen, maar wel een onderwerp die een deel uitmaakt van ons leven en die van de kindjes, de scheiding. Ik had er een tijdje geleden al eens iets over getypt dat zoiets nooit zomaar zover komt en eigenlijk om een lang verhaal kort te maken het toch het aller belangrijkste is dat je gelukkig bent.  Ik wil er niet een mega lang verhaal van maken, maar wel vertellen dat ik blij ben op de manier hoe dit bij ons is verlopen, het contact en ook vooral hoe goed de kinderen ermee omgaan!

Vechtscheidingen komen teveel voor, 1 op de 6 scheidingen lopen problematisch en dat is wel het laatste wat je wilt lijkt me en al helemaal als je samen kinderen hebt, daarbij ben je wel jaren samen geweest en heb je veel meegemaakt en dat maakt het bij ons gelukkig zo dat we elkaar het beste gunnen en de kindjes altijd op 1 hebben staan, het lijkt me vreselijk als ik wel eens hoor dat het contact tussen ouders na de scheiding zo slecht is dat de kinderen er de dupe van zijn want het is al niet niks wat ze meemaken en dan is het erg belangrijk dat het goed verloopt, daarbij heb je de rest van je leven met elkaar te maken en moet je gewoon samen door 1 deur kunnen want je kunt moeilijk vragen of je kind 2 keer mag afzwemmen of dat ze straks met een diploma uitreiking dit even twee keer willen doen omdat de ouders niet met elkaar in 1 ruimte kunnen zijn. Het contact tussen de kindjes en hun papa is dan ook meer als wat je vaak ziet dus elke week breng ik ze een dag en nacht naar hun vader en om het weekend zijn ze er het hele weekend en heb ik ze laatst 2 weken in de vakantie moeten missen, maar hadden ze het erg leuk bij hun vader! De momenten dat één van ons de kindjes niet heeft en we ze missen kunnen we gelukkig dus gewoon bellen, appen foto’s en filmpjes sturen of bespreken hoe leuk ze het hebben gehad en wat ze hebben gedaan die dag, wat ik toch wel ontzettend belangrijk en heel fijn vind!

Hoe de kindjes ermee omgaan.

We hadden samen besloten niet pats boem te vertellen dat we gingen scheiden, maar alles geleidelijk wilde laten verlopen, ik geef even een stom voorbeeld, stel je gooit na het avondeten de vla niet in een bakje maar zo op de tafel dan kijken de kinderen waarschijnlijk heel raar op, maar doe je dit een week lang word het normaal en dat is ook hoe we het hebben gedaan met de veranderingen . We vonden ze te jong om met verhalen te komen dat we niet meer bij elkaar gingen wonen dus begon het af en toe dat ik er niet was of andersom, maar hielden we het dagelijkse leven wel verder normaal in hun eigen vertrouwde omgeving wat langzaam over ging in de verhuizing, maar wel op een hele positieve manier. Gaaf man heb je straks 2 slaapkamers! Of nu ben je al helemaal 4 dus mag je naar een hele mooie iets grotere basisschool!  Ook hebben we gewoon gezegd en zeggen we dat nog steeds dat papa en mama elkaar altijd lief vinden, mama Pim heel lief vind en papa ‘naam vriendin’ heel lief vind en wij met z’n vieren toch wel jullie het allerrrliefste vinden!

Het is gewoon heel goed verlopen allemaal en de kindjes hebben niet één keer vragen gehad of er verdrietig over gedaan, wel leggen we natuurlijk alles uit en praten goed met ze. De verhuizing en verandering van de nieuwe school ging ook erg goed alsof het allemaal gewoon normaal was en wat hebben we geluk met mijn ouders en schoonouders en ook dat we het geluk hebben dat ze nog te jong zijn om het zo te beseffen allemaal en wij het op deze manier hebben gedaan.  Jay heeft hier in de buurt zijn vriendjes al helemaal gemaakt en breng ik ze naar hun papa staan ze vrolijk te trappelen en halen we ze weer op is het ook weer een gezellig feestje in de auto en horen we de verhalen aan wat voor leuks ze allemaal gedaan hebben en dit alles is best iets waar we als ouders dan ook trots op kunnen zijn dat het dus ook zo kan.

liefs

mommysworld

8 Comments

  1. De kinderen hebben geluk gehad met jou, en Emiel en Pim en “naam vriendin” en natuurlijk je moeder en schoonouders. Wens jullie het allerbeste en zie je nog vaak genoeg of/en als de kinderen met Noelle komen spelen en andersom.

  2. Mooi om te lezen dat het ook zo kan en eigenlijk iedereen dat zo zou moeten doen. Ik ben juf op een basisschool en helaas zie ik er teveel vechtscheidingen voorbij komen wat erg triest is voor de kinderen. Goed artikel!

    • Dankje Marieke, dat was ook een beetje de opzet van dit artikel, ik begrijp best dat het in sommige gevallen echt ontzettend moeilijk is, maar daardoor extra blij ben dat wij het wel zo hebben geregeld allemaal.

  3. Fijn zeg dat het zo gegaan is! Ik heb dus helaas ervaring met de vechtscheiding. Wat dan ook enkele gevolgen heeft in huidige relatie.
    Dan kun je het beter zo als jij hebben.

  4. Uit dit artikel lees je hoeveel liefde jullie hebben voor de kinderen. Wat hebben jullie dit op een mooie/goede manier gedaan (tuurlijk zijn er moeilijke momenten geweest) maar zo is het voor de jongens een soort van te begrijpen en ook niet pats boem weg wat ze hadden. Jullie mogen trots zijn op wat jullie voor elkaar hebben gekregen en hoe jullie dit nog steeds doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *