Een tweeling?

Een tweeling?

Gister vertelde ik het ontzettend fijne nieuws van onze zwangerschap!
Ook vertelde ik dat het wel allemaal heel apart met vooral veel spanningen is gelopen en nog wel ontzettend spannend is. Dat is elke zwangerschap natuurlijk, maar dit hadden we niet verwacht. Lees snel mee.

Zwanger op de natuurlijke manier

Iets wat heel erg positief is natuurlijk! Bij Jayson heb ik 2,5 jaar op de fertiliteitsafdeling gelopen om zwanger te kunnen worden.
Eerst begon het met medicijnen (clomid) maar na de hoogste dosis en heel wat maanden verder moest ik over op puregon spuiten. Op het moment dat je ermee bezig bent doe je alles ervoor en zet je je verstand op nul om keihard te strijden voor een wondertje. Toen Jayson 1 was teste ik vol verbazing positief want na de eerste zwangerschap leek mijn pcos voorbij, of ik had in ieder geval dus nu wel af en toe een eisprong. Deze zwangerschap ging mis bij 7 weken en na 2 maanden was ik weer zwanger wat helaas ook eindigde in een miskraam. Uiteindelijk heb ik bij Luca Utrogestan gebruikt een medicijn wat ervoor zorgt dat het baarmoederslijm dik blijft want dit was bij mij erg dun wat betekende dat ik ook bij Luuc dus niet helemaal zonder medicatie of ziekenhuis zwanger ben geworden.
Dat dit nu wel zo is, is echt een wonder, maar het is ook ontzettend eng want stel dat het weer mis gaat rond die 7 weken!

7 weken zwanger.. Het is weer mis..

Super blij waren we, helemaal in de wolken ook al bleef ik zeggen tegen Pim dat hij echt nog voorzichtig moest zijn, maar hou dat maar eens tegen, iets wat je beiden super graag wilt!
We waren een weekend op de camping waarbij Pim dit organiseerde met allemaal lieve leuke en gezellige mensen. ‘S avonds gingen we lekker met z’n allen bij de vuurkorf zitten en ik besloot nog even te gaan douchen. Ik ontdekte bloed en wist meteen overduidelijk dat het mis was. Ik vertelde het Pim en beiden waren we erg verdrietig, maar ook nog wel positief na wat speuren op het internet probeerde hij te zeggen dat het misschien niks was en er andere oorzaken konden zijn.  Het bloeden stopte voor 4 dagen totdat het helemaal mis ging. Vreselijk was het.. ik was aan het werk en kon deze klanten echt niet afzeggen dus ik moest door met werken, maar ik wilde maar 1 ding en dat was bij Pim zijn en liggen in een warm bed. 4 dagen lang hebben we er veel over gepraat en ons rot gevoeld, maar me ook zo veilig gevoeld bij Pim zijn steun en liefde en het samen kunnen verwerken.
We besloten langs onze ouders te gaan en ze toch te vertellen dat we ontzettend graag leuk nieuws hadden willen brengen, maar lief en leed willen delen en verteld dat ik eigenlijk zwanger was,maar het dus was misgegaan. Het is fijn als je je rot voelt je bij elkaar, maar ook je familie hebt wanneer het nodig is. Ze waren zo ontzettend lief en hadden ons het zo erg gegund wat toch echt een warm gevoel geeft.

IMG_0308.JPG wordt weergegeven

Echo nacontrole miskraam liep even heel anders….

Dinsdags na de miskraam 4 dagen later belde ik op om af te zeggen. Ik was nog niet echt in de mood geweest eerder te vertellen dat het niet goed was en een echo was ook niet nodig want sorry voor de details het was er echt in 1 geheel uitgekomen..
De verloskundige zei, kom toch maar even langs want als er wel iets achtergebleven is dan kun je ontstekingen krijgen. Een beetje boos ging ik erheen want ik wilde geen echo waarop ineens dan niks te zien was meer..
Ik liet de foto zien van wat ik verloren was, en overduidelijk inderdaad een miskraam. Na een half uur gesprek en een verwijzing voor toch weer de fertiliteitsafdeling deden we nog even snel een check of er niks meer zat.

Er zit een hematoom, maar dat is niet alles…

Die zin ga ik nooit meer vergeten, ken je dat? Dat je iets denkt, maar eigenlijk bij 2 seconde acuut stopt met daaraan denken omdat het toch niet kan?
Ik wenste even dat ze zou zeggen er zit wel een baby! Maar dat slaat natuurlijk nergens op als ze net bevestigd heeft dat mijn foto overduidelijk dus een miskraam was.
Een hematoom zie ik.. een groot bloedstolsel.. ze keek verder en zei iets wat ik niet geloofde.. meis dat is niet alles wat ik zie.. ik zie ook een babytje met kloppend hartje van 7 weken luister maar..Ze zette het geluid aan en ja hoor een kloppend hartje…dat geluid.. die zin.. tranen, het niet geloven, maar het zien en horen.. Ja zegt ze, het was anders een tweeling geweest en 1 wondertje zit daar dus nog! Ongelooflijk trillend shakend ging ik op weg naar Pim z’n werk want hij was natuurlijk niet mee gegaan.. ik zou alleen even kijken of alles goed was, of nou ja fout was jullie weten wat ik bedoel.

Lief.. ik ben toch nog wel zwanger!

Ineens sta ik met een echo foto met mini wondertje in mijn handen. Ik liep het kantoor binnen zei kort iedereen even gedag en vroeg of hij mee kon lopen naar buiten. Luuc vind alles wel prima en chill’t al die tijd nog steeds lief in zijn buggy.
Ik hield de echo foto voor me en zei ik ben toch nog zwanger.. of nouja het waren er 2 ! Ja en nu nog 1, ja ik geloof er ook niks van, maar kijk hier op de foto en ik heb het zelf ook gehoord! Haha totaal in de war waren we de rest van de dag of nee dat zijn we nu nog!

IMG_0635.JPG wordt weergegeven

Hoe we dit daarna aan de familie die ook niet beter wisten dan dat het niet goed was vertelde?
Hoe het zit met die hematoom..
Hoe het nu gaat
Hoe de kindjes reageerde (Vlog) Lees je in de aankomende blogs.

liefs

mommysworld

25 Comments

 1. Super!
  Gefeliciteerd en wens jullie een fijne onbezorgde zwangerschap!
  Dit vechtertje word een baaaaas😉
  Groetjes Pascal

 2. Lieve lieve Lin, wat geweldig nieuws hé, zón klein wondertje. Ik wens jullie alle geluk van de wereld 😘

 3. Wow wat fijn. Heb een traantje gelaten om je verhaal. Zelf kwamen we er bij de bevalling achter dat er een 2de vruchtzakje was en dat er dus ooit die eerste weken 2 kindjes waren.

  • Ontzettend lief je berichtje Manon! Dat is ook wel een bijzonder verhaal en wij zeiden al je zult er altijd aan denken, zo van je was eigenlijk met nog een broertje of zusje geweest. Liefss

 4. Heftig, zeg!
  Triest dat je eentje hebt moeten afgeven, maar de baby die nu nog warm in jouw buik zit zal misschien des te meer een vechtertje zijn 😉
  Blijf maar even op jouw roze wolkje zitten, na dit alles mag dit zeker en vast!

 5. Zelfde meegemaakt met 10 weken, m’n binkie nu alweer bijna 5(11-11-2011 geboren😊)

  Succes met je zwangerschap!

 6. Jeetje heftig hoor wat een achtbaan voor jullie! Gefeliciteerd met dit wondertje en proberen samen te genieten. Veel liefs Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *