Huilbaby- Verborgen reflux-tips!

 

Omdat ik laatst een stuk schreef over hoe moeilijk ik het vond toen de kids nog baby waren en zoveel huilde, leek me het goed om nu na jaren mijn fijnste tips van toen te delen. Ik zou de tijd niet meer terug willen draaien naar hun babyperiode en ben nu ongelofelijk blij met de leeftijden van de jongens, maar wel vind ik het fijn dat ik zoveel ervaring rijker ben en ik het toch maar even heb geflikt tot inmiddels drie grotere stoere en aardig makkelijke jongens!

Maar heb jij nog wel een kleintje dat veel huilt en reflux heeft en zit je er helemaal doorheen soms? Wellicht heb je dan iets aan deze paar onderstaande tips!

* Kleinere flesjes, maar vaker. 
Ik vergelijk dit altijd met een volwassen persoon die ineens een heel pak melk leeg zou drinken en dan op je rug in bed moet gaan liggen. Ik word al misselijk bij het idee. Het viel mij op dat de kraamhulp zo snel de flessen verhoogde en toen begon het drama. Zo’n mini buikje met zo’n grote fles melk. Mijn oplossing was dus kleinere beetjes en vaker. Uiteindelijk krijgt je baby gewoon dezelfde hoeveelheid binnen, maar hoeft het per keer minder te verwerken en leg je geen volgepropte baby op zijn of haar rug in bed.

* Rechtop na de voeding. 
Ik hield de kindjes altijd minimaal een half uur rechtop na de voeding. Op schoot of in de Maxi-Cosi ( ja ook de nachten) Daarna legde ik ze weer lekker in hun bedje.

* Bedje scheef
Door het hoofdeind iets op te liften ( handdoeken onder het matras) zorg je ervoor je kindje niet helemaal plat ligt en de voeding iets minder snel omhoog komt.

* (Jbpm) Johannesbroodpitmeel

Dit maakt de voeding iets dikker waardoor je kindje minder snel spuugt.
Wel kan het weer voor verstopping veroorzaken, maar bij mijn kids deed ik een scheutje olijfolie in de flesjes.

Zantac

Is het echt zo heftig als dat het bij mij was met Jayson en Luca dan zou ik als alle bovenstaande tips niet helpen de dokter raadplegen. We ontvingen toen een drankje Zantac wat ervoor zorgt de slokdarm verder niet werd aangetast en de pijn van het maagzuur remde.

VEEL beddengoed en genoeg kleertjes.

Het spugen en melk wat omhoog kwam, duurde bij Jayson totdat hij ging lopen dus tot dertien maanden.. Ik kon soms wel vijf keer per dag zijn bedje verschonen en hem omkleden.

Hulp

Een huilbaby om welke reden ook, het is gewoon zwaar! Vraag gewoon hulp om je heen van familie en vrienden. Ik was toen ik voor het eerst moeder werd nog in de fase, ik moet dit allemaal zelf doen, maar het is helemaal niet erg je je kindje bij iemand die je vertrouwd brengt en even hulp inschakelt voor een moment voor jezelf!

mommysworld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *