Blue Monday ( Deprimaandag) Doorkomen!

Goedemorgen op deze mooie maandagmorgen! Ik begin gelijk maar positief want dat is de bedoeling van deze blog!
Vandaag is het namelijk Blue Monday oftewel Deprimaandag. Waarom? Dat laten we ons toch niet aanpraten?! Toch snap ik bepaalde punten wel en zou ik even kort uitleggen wat Blue Monday is.

Vorige week besloot je waarschijnlijk volop te gaan voor jouw goede voornemens! Inmiddels ben je wat dagen verder en zijn er misschien toch wel een paar mislukt..
De dagen tot aan de vakantie lijken nog ver weg en is maandag sowieso voor velen niet een dag waarop je nog zoveel moet doen tot het weer weekend is?!

Ik hou van posititiviteit en knal keihard die Blue Monday van de baan en trek jullie er als je er zin in hebt lekker in mee! Komt ie dan!

Goede mislukte voornemens, Laten we eerst gewoon lekker lachen, onszelf uitlachen. Hele ideetjes, strakke programma’s vastberaden dachten we, dit doen we gewoon even!
Niet alleen jij dacht, ik ga dit doen! Ik had ook vet goede voornemens en de dag erna lachte ik mezelf al uit want ik had op dat moment toch weer hele andere plannen. Het positieve is dan toch dat je gewoon omkomt van de ideeen en je het jezelf niet kwalijk kunt nemen je zo fantasierijk bent en dus niet alles meteen lukt!?

Denk positief!

Het is wel grappig, ik las dus het stukje over dat Blue Monday ook voor velen betekent dat ze de vakanties nog zo ver weg vinden lijken. Ik ben misschien soms te optimistisch en positief ingesteld met mijn Disney gedachten, maar januari is bij mij juist een reden dat de zomer weer lekker dichtbij lijkt, tenminste als je gewoon even februari overslaat, klinkt maart al behoorlijk fijn en als je april en mei snel opnoemt zit je gewoon al bijna in de zomer joh! Stay Positive 😉

Stel niet te hoge eisen aan jezelf!

Iets wat ik keihard wel doe! Ik sta op en bedenk dit:
Ik ga vandaag alle was wegwerken!
Ik ga het hele huis ordenen, je weet wel.. stel mij gebeurd wat dan vinden ze alleen maar nette lades, nergens rommel, alles in huis moet dus helemaal tip-top!
Ik ga vandaag een 3 gangen maaltijd maken en het beste nagerecht ever!
Ik ga ook de beste moeder van de wereld zijn en super veel spelen met ze!
ik ga het mooiste en liefste vriendinnetje van de wereld zijn en als ik al deze dingen hierboven dan doe en wat extra kaarsjes aansteek en er op mijn best uitzie als vriendjelief uit zijn werkt komt, Ja ik ga echt krullen maken in mijn haar, mijn benen scheren, wenkbrauwen epileren en misschien moet ik nog even een nieuw outfit scoren!
Ik ga echt vandaag gezond leven en ook meer doen aan mijn conditie.. lopend naar school dus!

Dit zijn maar een paar gedachten die ik vaak denk, om moe van te worden toch? Ik kan dus vooral als ervarende vertellen dat het totaaal geen zin heeft zulke hoge eisen aan jezelf te stellen want het werkt gewoon niet! Inmiddels ben ik blij als ik er 1 of 2 na kan komen en dat voelt toch wat fijner! Plan dus realistisch !

Zo kunnen we er i.p.v. een Blue Monday wel een Blue Year van maken, maar ik stel per direct de Disney Pink Eye Day in! Bekijk lekker alles door een roze bril en maak gewoon je eigen Disney wereld met planningen en eisen hoe jij dat graag wilt! Als je er maar in gelooft en het je een hoop positiviteit brengt!

 

mommysworld

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *