De strijd onder bloggers?

Iets wat ik echt heel jammer of nee beter gezegd heel triest vind, is de strijd soms tussen andere bloggers. Ik ben eigenlijk nooit jaloers op andere mensen. Ok in een relatie misschien, maar niet als het om gunnen naar andere mensen toe gaat. Verzin jij nu om een blog te beginnen zal ik met alle liefde helpen en er tips over geven. Ik heb gemerkt in het blogwereldje dat dat bij de meeste toch echt anders is. Gelukkig heb ik ook heel veel leuke contacten met andere bloggers, maar een paar heb ik wel zo ongelofelijk hard van mijn lijstje afgestreept. Ik heb al vaker verteld ik echt van eerlijkheid hou en niet snap dat je bijvoorbeeld iemand gaat ontvolgen omdat ik toevallig ook een samenwerking heb met een bedrijf en er een andere blogger toevallig ook precies net daarvoor schreef voor dat bedrijf. Dat hou je toch want bedrijven benaderen over het algemeen mij altijd en die benaderen dus ook andere bloggers. Alleen maar super leuk toch?  Wat ik ook heb gemerkt is dat er wel eens een mama-blogger die altijd ooh zo leuk overkwam naar mij en ik haar volgde ze me heeft ontvolgd omdat ik veel volgers kreeg uit haar vriendenlijst. Best sneu natuurlijk, maar ook een vorm van onzekerheid en dan denk ik ook eigenlijk heel makkelijk, liever kwijt dan rijk.

Naast de blog heb ik natuurlijk nog de nagelstudio en daar heb ik ook vaak klanten gehad die mij vertelden dat ze het ook wel heel erg leuk vinden en zaten te denken aan een opleiding. Ik ben dan juist degene die zegt dat het inderdaad heel erg leuk werk is en raad ze vaak aan waar ze hun opleiding dan het best kunnen volgen. Ooit was er een moeder van een vriendin die zich bezwaard voelde om ook de opleiding te gaan doen, maar toen heb ik haar meteen gezegd ik dat juist super leuk vind voor haar en heb ik nog een middag vrij gemaakt op de beste tips te geven.
Ik vind gewoon dat je elkaar niets moet misgunnen vooral als je zelf tevreden bent met het werk wat je doet ik dan niet begrijp je daar dan niet zelfverzekerd in staat. Zonde! Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid en schrijft over datgene wat diegene wilt, maar andere mensen iets misgunnen zou ik niet kunnen.

Voor de andere bloggers, merk jij dit soms ook in het blogwereldje?

mommysworld

Eén reactie

  1. Ja triest is dat inderdaad. Ik heb ook een tijdje geblogd. Dan merk je ook wel eens in de omgeving dat mensen denken alles zomaar komt aanwaaien terwijl ik gesstopt ben omdat ik het te druk vond naast mijn baan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *