Dagindeling met 3 jonge kindjes.

Zelf vind ik het altijd leuk om te horen hoe andere ouders hun dag indelen met jonge kindjes.
Vandaag mijn-onze dagindeling met 3 kleine kindjes!

Ik heb er voor gekozen om niet buiten huis te gaan werken vanaf dat ik jayson heb gekregen. Ik wilde zoveel mogelijk zelf voor ze zorgen, maar niet helemaal niks meer doen buiten het verzorgen van de kindjes en het huishouden. Dat is eigenlijk al een complete baan, maar ik blijf zelf ook ondernemend en vind het wel belangrijk ik naast mama ook nog gewoon Lin ben!

Toen ik mijn opleiding Mode adviseur had afgerond heb ik heel even kort in een aantal modezaken gewerkt. Ik vond het eigenlijk helemaal niks aan en ik besloot iets te doen wat ik vanuit huis kon doen ook al met het idee voor de toekomst met kinderen. Uiteindelijk koos ik ervoor om een salon te beginnen en heb ik naast de nagelstyling ook nog een visagiste opleiding gevolgd. Dit was en is voor mij nog steeds een hele goede keuze geweest. Ik heb de salon inmiddels al 13 jaar en het met de kinderen altijd goed kunnen combineren. Het geeft me wel veel voldoening om naast de kindjes ook nog te kunnen werken want helemaal huismama zijn zou echt niks voor mij zijn. Nu heb ik de blog ook al 3 jaar dus is dat een super leuke combi om toch thuis te kunnen zijn en op 2 manieren ook te kunnen werken!

Maargoed mijn dagindeling dus met de 3 mannetjes! Eigenlijk is bij mij geen dag echt hetzelfde, maar over het algemeen:

07.30 Staan we op en kleden Jay en Luca zichzelf aan.
Ik kleed mezelf aan en Sem. Tussendoor komen Jay en Luuc altijd lief een knuffel brengen en maak ik me even snel op. De boys zitten vaak dan al aan tafel en hebben zelf brood gepakt en zitten lekker te ontbijten.

We zijn allemaal niet echt ochtend mensen dus het lukt niet altijd, maar om 08.15 stappen we de deur uit om naar school te gaan. Heel slecht, meestal met de auto, maar ik probeer echt weer lopend te gaan omdat de school belachelijk dichtbij is.

08.45 Ben ik weer thuis meestal en zet ik Sem even voor de tv en ga ik in de tuin even genieten van een kop koffie en sigaretje.
Ik lees dan vaak tussendoor reacties op de blog of kijk op insta.

Tussen 9 en 10 gooi ik meestal een wasje erin, zet ik de droger aan en leg ik het eten voor de avond vast klaar. De laatste tijd kook ik al meteen vroeg en heb ik  het avondeten voor 10 uur al klaar.
Toch vergeet ik bij de weekboodschappen nog wel regelmatig dingen dus loop ik met Sem even naar de supermarkt.

10.00 Heb ik meestal elke dag wel een klant in de salon. Sem is gelukkig echt heel makkelijk en die vermaakt zich vaak in de box of ik loop tussendoor even naar beneden om hem in de kinderstoel te zetten met wat lekkers en baby tv aan.

12.00 Probeer ik het huis verder een beetje bij te houden, de toiletten schoon te maken, stofzuigen, de wasjes in de kasten te leggen , de studio schoonmaken en even lekker met Sem spelen.

13.00 Blogtijd & Bedtijd voor Sem. Sem slaapt gelukkig vaak wel tot 3 uur dus kan ik mails beantwoorden, vooruitwerken en regelmatig heb ik ’s middags ook nog een klant.

15.00 Haal ik Sem uit bed en lopen of rijden we naar school om Jay en Luuc te halen. Luuc is de socializer for life dus die wilt altijd spelen. Ik ga dan terug of met 4 kindjes of met 2. De laatste tijd speelt Luuc wel vaker bij andere kinderen omdat veel in een hofje dichtbij school wonen en daar dan met z’n allen spelen.

15.45 Ben ik meestal pas weer thuis en geef ik de kindjes even wat fruit iets lekkers en drinken. We praten aan tafel altijd even gezellig hoe hun dagje was. We spelen vaak even binnen en daarna stuur ik ze weer naar buiten om de boel weer een beetje op te ruimen. Ja dat is echt zo er ligt ondanks mijn clean routine overdag dan overal wel weer wat.

18.15 Gaan we altijd avondeten met z’n allen aan tafel. We hebben het meestal over de dag en zitten vaak wel 3 kwartier te tafelen.

19.00 De kindjes kijken nog even tv en dan gaan ze in bad-bed en na een knuffelsessie lekker slapen alle 3. Gelukkig slaapt Sem sinds net ook door de nachten en gaat hij ook meteen om 7 uur slapen.

De avonden zijn vaak gevuld met quality time momentjes. Kaarsjes aan, open haard en gezelligheid. Wel grappig trouwens wij kijken eigenlijk nooit tv. Ik denk dat als de tv hier 2 keer per week aanstaat het veel is!

Wat is bij jullie ongeveer de dagindeling met kindjes? Ik ben benieuwd! Laat je hieronder een reactie achter?

mommysworld

Eén reactie

  1. Leuk om te lezen.

    Hier wel fulltime thuis met mijn zoontje en geen baan. Ik vind het heerlijk maar ik snap wel het fijn is als je ook nog kunt werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *