Hoeveel ik uitgeef aan de weekboodschappen?

Boodschappen doen is op de was doen na voor mij het minste klusje wat hoort bij het huishouden. Ik ben er gelukkig aardig goed en snel in, maar echt heel vrolijk word ik er nooit van. Ik moet natuurlijk voor vier personen inslaan en dat betekent echt wel een hele volle kar die ik amper goed kan besturen omdat die kar zwaarder is dan ik ben. Het zou er wellicht wel hilarisch uitzien op mijn hakjes.

Maar oke! Ik deel vandaag wat ik uitgeef aan de weekboodschappen en wat we daar dan ongeveer allemaal voor hebben.

Ik maak altijd eerst een lijstje met zeven avondgerechten zodat ik alles voor het avondeten op mijn lijstje kan schrijven en we ook de rest van de week niet hoeven na te denken over wat we weer eens moeten gaan eten.

Omdat ik boodschappen doen niet leuk vind om te doen ben ik opzoek gegaan naar de rustigste supermarkt hier in Zwolle. Ik ging eerder vaak naar de Lidl en Alberthein, maar ik werd gek van die drukte en chaos + ik met mijn kar dan een aardig stuk naar de auto moest sjouwen en dat op die hakjes šŸ˜‰ Nu ga ik naar de Aldi en de Boni waar het rustiger is en ook meteen de parkeerplaats ernaast zit. Als we het moeten doen dan zo makkelijk mogelijk toch?

Er gaat hier in een week vooral veel melk,fruit en brood doorheen, meestal haal ik voor een week 5 broden die ik invries. Melk haal ik houdbaar en meestal belanden er ook wel 5 pakken melk in de voorraadkast. Mijn kids ontbijten elke ochtend met chocopops en melk. Voor school haal ik altijd genoeg koekjes en fruit voor de hele week en ik zorg dat er voor elke middag wel iets lekkers is zoals een zakje chips met dan ook weer iets van fruit erbij. De kids drinken alleen ranja of flesjes water dus veel meer drinken haal ik vaak ook niet in huis. Ik haal wel altijd blikjes cola en wat fris voor als er visite komt, maar zelf drink ik ook alleen water, koffie thee of wijn.

Verder vliegen de potten augurken, salades,groentes, kipfilet, rijstwafels, kaas etc er hier als een malle doorheen dus dit koop ik allemaal dubbel. Vlees of andere producten voor het avondeten vries ik meestal ook in zodat we een goede voorraad hebben, maar inmiddels eten wij minder vlees, ik denk hooguit drie keer per week.

De kids zijn gelukkig allemaal inmiddels zindelijk ook de nachten dus luiers hoef ik niet meer te kopen wat wel lekker scheelt. De meeste producten koop ik bij de Aldi en merk artikelen zoals, robijn wasmiddel, dorito’s, of bepaalde ingrediĆ«nten die ze niet bij de Aldi verkopen haal ik dan bij de Boni.

Wat ik uitgeef gemiddeld per week is tussen de 100 tot 140,- per week voor mezelf en drie kinderen. Het zijn grote eters en ik zelf hou er ook van als ik dan eet het lekker vers en uitgebreid is. Ik haat dan misschien het boodschappen doen, maar ik word wel altijd heel erg gelukkig van volle kasten!
Ik ga trouwens vaak alleen boodschappen doen want met drie kids is het soms best druk vooral omdat ik dan echt even goed wil nadenken en je weet hoe dat gaat, mamaaaa mag ik dit? Wow mamaaa dit is lekker, mammm en dat keer drie, hm nee dat probeer ik dus meestal over te slaan. Ook ga ik vaak even met Sem als Jayson en Luca op school zitten. Hij weet hij altijd een donut mag uitzoeken en kletst altijd wel gezellig!

Het uitpakken en sjouwen met alles is altijd wel fitness, ik zoek hier nog een knappe man voor šŸ˜‰ Haha just kidding
Hoeveel geef jij gemiddeld uit aan de boodschappen per week?

mommysworld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *