Mama van 3: Mijn struggles & tips!

Als mama van 3 kinderen is het soms wat toveren en multitasken om alles thuis in het gareel te houden. Ook ik sla de plank wel is flink mis, maar ook heb ik veel geleerd van het moederschap. Vooral sinds Sem er is nog meer en vandaag deel ik graag mijn tips en vertel ik ook zeker mijn struggles.

Planning

Eigenlijk lach ik nu stiekem sarcastisch naar mezelf, ik weet dat dit bijna noodzakelijk is in een groot gezin of nee, eigenlijk in elk gezin, maar ik kan ook meteen vertellen dat dit ook een struggle is van ons en we hierin nog wel eens iets beter ons best kunnen doen.
Kinderen vinden het fijn om te weten waar ze aan toe zijn, een chaotisch leven maakt ze druk, maar wees gerust als je op mij lijkt, de kindjes hier hebben best een chaotische mama en ik denk ook dat ze juist daardoor weer makkelijker worden in bepaalde opzichten, tenminste ik heb geen krijsende jongens als we een keer switchen van plan, ze zijn het nou eenmaal gewend dat dingen kunnen veranderen.
Soms wilde ik dus wel dat ik iets beter kon plannen en dan net wat meer overzicht had, maar voorlopig blijf ik mijn wekker op mijn telefoon zetten zodat ik weet er eentje van school gehaald moet worden.

Orde-Huis strak en netjes!

Alles geordend en opgeruimd!  Elk legoblokje op kleur netjes opgestapeld in de lades. Elke boxershort gestreken, en de kindervoorleesboekjes netjes op alfabet op hun plankje.
Het zou waarschijnlijk heel wat rust geven, maar kom op zeg, ik heb nog steeds 20 incomplete sokken en ben zo’n moeder die ze gewoon 2 verschillende aantrekt en zeg ze  dat dit gewoon per direct een mode is die wij nu doorvoeren. Ik moet soms de voorleesboekjes uit die lade met niet gestreken boxershorts vissen en trap met het maken van de nachtvoeding nog regelmatig op een paar legoblokjes.

 Let it go

Als ik een film kijk en een eng stukje zie sla ik altijd mijn handen voor mijn ogen, maar ik ben dan net dat te niewsgierige type die dan toch tussen 2 vingers door, zo wazig mogelijk probeert te kijken wat er gebeurd.  kinderen zijn soms net als een film, het gaat zo snel allemaal en ze houden de spanning er zeker in. Er gebeurd echt van alles, er  vliegen boterhammen over de leuning van de bank en heel eerlijk? Ik doe dan soms gewoon alsof ik niks gezien heb. Ik ren dus niet altijd meteen met een stofzuiger erachteraan en geef ze dus ook niet altijd op hun donder, tenzij ze natuurlijk net even hebben gezien dat ik het stiekem ook zag, ja dan treed ik wel even op als een goede actrice en zeg op mijn strengste toon dat dat toch echt niet mag en ze het direct moeten opruimen!
Ik zeg nu niet dat dat het beste is en ik pas dat natuurlijk echt niet te vaak toe, anders hadden we nu waarschijnlijk een wandelende bank gehad, maar ja met kinderen mag je soms best even dingen uitstellen en wat loslaten toch?

Je verplaatsen in je kinderen.

zoals net vertelde ik over die boterhamkorsten stiekem droppen achter de bank. Eerlijk gezegd lijkt mij dat ook best fijn, ongegeneerd lekker het middelste van je broodje opeten en hoppa zo die harde korsten naast je neer te gooien en gewoon bezig gaan met dat waar je zin in hebt! Klinkt best chil toch? Het kan niet en we doen het niet, ook Jay en Luuc mogen dat dan toch echt heel gauw gaan opruimen en een kijkje nemen in de gang, maar in andere situaties vind ik het wel fijn om me eerst altijd even te verplaatsen in het kind. Waarom doen ze bepaalde dingen en vaak zit er best een logische reden achter!

Wat is het meest wat jij hebt geleerd van het ouderschap?

mommysworld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *