Sparen voor je kind!

Een spaarrekening voor je kind, is dat iets wat jullie hebben? Ik zat er laatst over na te denken want met 3 kindjes bijna heb je toch een hele verantwoordelijkheid.
Ik zelf vind het dus ook belangrijk dat we denken aan later, maar ook in het nu leven en genieten vinden we erg belangrijk dus ik denk dat we er een goede middenweg in hebben gevonden en dat is dat we wel geld apart zetten en sparen voor de kindjes, maar nu ze klein zijn is dat wel minder dan straks als ik bijvoorbeeld weer meer ga werken.
Ik hoor sommige gezinnen alle kinderbijslag apart zetten en sommige geven het direct uit aan hele garderobes en wij proberen dat te verdelen, een deel gaat apart op de spaarrekening van de kindjes en het andere deel word inderdaad opgemaakt aan kleding of beland gewoon in de huishoudpot.

Hoe sparen?

Zelf zit ik bij de ING bank en het ideale vind ik dat de spaarrekeningen van de kindjes gekoppeld zitten aan mijn rekening en je er dus wel altijd bij kan en een duidelijk overzicht hebt.
Wij zetten dus zodra het even kan een deel van de kinderbijslag apart en is er geld nodig voor zwemles of andere grote uitgaven dan betalen we dat het liefst buiten die rekeningen van de kids om, maar ik ben ook niet panisch als het wel eens nodig is, want ik geloof dat we allemaal weten dat het soms gewoon heel hard kan gaan met de centjes. Het voelt wel gewoon goed om dit vast te hebben voor de kindjes.
Wat ik ook goed vind, is om ook de kinderen mee te geven dat geld niet vanzelfsprekend is en sparen heel erg belangrijk is.  Ik vind Jay nu nog net iets te klein, maar volgend jaar zullen we denk ik ook beginnen met zakgeld zodat we er nog iets meer mee bezig kunnen!

Heb jij een spaarrekening voor jouw kindjes(s) en hoe en waar doen jullie dit?
IK ben benieuwd!

mommysworld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *