Tips om wel heel vrolijk op te staan!

Goodmorning deze donderdag morgen!

Jullie herkennen het vast, van die ochtendjes dat je totaal niet op kunt staan en het liefst lekker in je bed blijft liggen. Afgelopen jaar heb ik dit eigenlijk meer ochtenden wel gehad als niet omdat Sem niet bepaald een doorslaper is en ik te moe was soms om op te staan, maar met drie kinderen moet je toch echt je bedje uit en dan wil je ook nog wel een beetje leuk en aardig zijn dus leerde ik mezelf wat dingen aan die mij helpen op die te brakke ochtendjes! Komen ze!

-Gedachten

Je eerste gedachtes schijnen heel erg bepalend te zijn voor de rest van je dag. Ik ben een heel positief persoon, maar ik betrap mezelf er wel op als ik zo moe ben om meteen op te staan met negatieve gedachtes zoals: Bah die brakke nachten ook steeds! Nu is het heel makkelijk om te zeggen doe dat dus niet en je mag alleen maar positief denken want dat maakt de rest van je dag stukken beter, maar dat is niet altijd makkelijk. Probeer dan met jezelf af te spreken dat je eerste 3 gedachtes in ieder geval wel positief zijn en schop die negatieve gedachten even hard aan de kant. Daarna mag je best even die negatieve gedachten hebben, maar dan ben je in ieder geval begonnen met de positieve en dat helpt echt voor een betere start en een fijner dagje!

-Heb een momentje om naar uit te kijken.

Hoe fijn was het vroeger als je wakker werd en echt vrolijker dan ooit opstond omdat je jarig was en zo mega enthousiast was?!
Het is wel zo dat ook al moet je gewoon werken je vast iets kunt verzinnen waar je blij van word. Zorg dus voor 1 momentje die dag waarop je je kunt verheugen. Dit kan zijn dat je tijdens je pauze een keer ergens lekker gaat lunchen met een collega i.p.v. op het kantoor te blijven, of dat je je lievelingsmaaltijd na het werk gaat maken, dat te leuke jurkje vandaag gaat scoren, een warm bad neemt met daarbij een wijntje eind van de dag of verzin iets wat jou blij maakt! Plan dat dus wel even de dag ervoor al zodat als je ’s ochtends opstaat je al 1 positieve gedachten gewonnen hebt!

-Planning
Eigenlijk heb ik een hekel aan het woord planning en ben ik vooral het type die niet teveel plant en het gewoon heerlijk vind om te zien wat de dag je brengt, maar met kinderen ben je er gewoon afhankelijk van. Zorg de avond ervoor dat je de schooltasjes al klaar hebt staan en de kleding hebt klaargelegd. Dit scheelt een hoop gestres in de ochtend en dan hoef je je daar op de vroege morgen niet meer druk om te maken!

-Turn up the music & chil!

Bijna dansend wakker worden met wat lekkere muziek of drie kids die al teveel energie hebben in de ochtend en vechten om de pindakaas pot maakt het met wat Ibiza music vanuit mijn oordopjes een stuk makkelijker en zit ik meer dan relaxt aan tafel bij ze.

Dit waren mijn tips om lekker relaxed op te staan. Ik hoop dat je er iets aan hebt!

Wat zijn bij jou vaak de eerste gedachtes ’s ochtends ?

mommysworld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *