Volledig huismama zijn zwaar?

Al vanaf de geboorte van Jayson heb ik besloten om hem niet weg te brengen naar een kinderdagverblijf of opvang en dus volledig zou zorgen voor de inmiddels 3 kindjes. Ik krijg vaak de vraag of ik dit niet heel zwaar vind of soms het tegenovergestelde te horen, oohhh lekker makkelijk lekker thuis zitten met kinderen! Vandaag vertel ik wat ik ervan vind en is het iets wat ik anderen aanraad of juist afraad?!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen! Ik snap absoluut dat veel moeders of vaders ervoor kiezen om gewoon lekker te blijven werken! Even dat momentje te hebben dat je niet alleen maar mama mamaaaa bent en een voldoening kan halen uit je werk en uit de dingen die je verricht. Uit het moederschap en thuis zijn bij de kindjes krijg je ook veel terug, maar ik zeg wel eens tegen Pim als voorbeeld.. Jij gaat naar je werk en bouwt met als eind resultaat een compleet bed. Ik werk minimaal hier in huis net zo hard en mijn resultaat zijn wat schone theedoeken verstopt achter een kastdeurtje! Tenminste dat is natuurlijk niet zo, maar zo kan het wel eens voelen.

Gelukkig zijn er ook heel veel voordelen en momentjes die het thuisblijven wel waard maken!
Ik heb elk tandje van de kindjes zien doorkomen, elk eerste stapje gezien en elk eerste woordje gehoord! Ik zou het niet gemist willen hebben en ik leef dan liever even wat jaartjes iets minder luxe met wat minder geld. Het is maar 4 jaar tot ze naar school gaan en dan kan ik altijd weer meer gaan werken en de jaren ervoor kan ik anders nooit meer overdoen!

Wel geef ik heel eerlijk toe dat als ik de blog niet had en de nagelstudio ik compleet gillend gek was geworden! De nagelstudio is iets wat ik al meer als 11 jaar doe en vooral ontzettend leuk vind omdat ik steeds weer nieuwe mensen leer kennen, leuke gesprekken heb van minimaal anderhalf uur met verschillende personen en je dan toch sociaal bezig bent. De blog vind ik naast het van me af schrijven ook heel erg leuk omdat ik er ook dingen mee kan bereiken! De combi van het volledig huismama met toch 2 jobs op een laag pitje ernaast is voor mij ideaal en niet iets wat ik zou willen veranderen!

Werk jij wel of niet en zou je dit anders willen dan hoe je het nu hebt?!

mommysworld

Eén reactie

  1. Leuk lin..
    Ik ben ook thuis. En ik moet wel zeggen dat als de meiden naar hun papa zijn het wel eens lastig is. Meer het punt om je tijd even anders in te delen

    Xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *