Help een bijna leeg huis!

In de vorige blog kon je lezen dat Luuc 4 is geworden en hij nu net als zijn grote broer ook naar school gaat. Het was voor mij even een slik momentje terwijl je eigenlijk normaal de vlag wel uit kan hangen en blij bent met wat meer rust. Luuc is juist degene die me rust gaf en het nog even extra gezellig en knus maakte. Als ik geen zin in had om boodschappen te doen, maakte hij er wel een feestje van en maakte de leukste praatjes met iedereen en alles. Nou is school echt niet ineens eind van de wereld en zag ik er denk ik voor niets tegenop.

Hij vindt het namelijk geweldig!! Luuc ging niet naar een opvang, kdv of peuterspeelzaal, gewoon omdat ik hem niet weg wilde brengen en ik het ook onzin vond om dan geld extra uit te geven.
Spelen met andere kindjes en delen is hij al gewend als middelste kind. Sociaal genoeg is hij ook dus ik wist eigenlijk al wel dat hij het geweldig zou gaan vinden.

Daar gaan ze hoor! Ik zei al voordat hij naar school ging dat hij er wel even een feestje van gaat maken.
Hij kwam de klas binnen en begon gelijk gezellig te kletsen met zijn schattige 4 jarige klasgenootjes, ah zo cute een moment dat ik spontaan juf van groep 1 wilde worden.
Hij vraagt gewoon alles aan de andere kindjes, wilde meteen weten hoe alles werkte en deed net alsof hij al jaren naar school ging.

Toen ik thuis kwam en terug dacht aan het fulltime huis mama zijn, vond ik dat maanden geleden nog best zwaar want tja ik ben moeder van 3, maar ineens was het huis zo goed als leeg op mij en Sem na!
Ik heb er wel voor gekozen om Luuc ook meteen te laten overblijven net als Jay. Ik werk naast het thuis zijn voor de kindjes nog in de salon en hopelijk nu ook weer volledig aan de blog dus was het wel meteen een lang dagje voor hem. Het fijne is wel dat Jay en Luuc samen overblijven in hetzelfde lokaal en ze ook naast elkaar in de klas zitten. Als Jay bijvoorbeeld op de gang een activiteit kiest en Luuc ook zitten ze eigenlijk gewoon samen en dat is wel erg leuk want ze zijn naast broertjes ook wel echt vriendjes.

Toen ik om kwart over 3 terug kwam op school kwam eerst Jay naar buiten en daarna gingen we wachten op Luuc. Ik  lag  meteen in een deuk want hij liep hand in hand met een jongentje en zei meteen, ja mam ik ga bij hem spelen! Jay zit al 2 jaar op school en heeft dat totaal niet en vind het nog eng om te spelen bij andere kindjes dus is het meestal dat hij vriendjes of vriendinnetjes mee naar huis neemt, maar Luuc wilde meteen de hort op en tja, hij is natuurlijk ook al helemaal vier!!

mommysworld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.