Hoe de kindjes zich het beste vermaken?

Toen ik zwanger was van Sem had ik natuurlijk wel eens de gedachten, hoe ga ik dat straks toch allemaal doen? Drie kinderen zal wel enorm zwaar zijn! Ik zou Jay en Luuc vast veel minder aandacht kunnen geven en niet meer zoveel tijd hebben om uitgebreid met ze te spelen als hoe ik dat kon op dat moment. Nu komt hier binnenkort een aparte blog over want gelukkig zijn dat zorgen geweest om niks, maar dat herkent elke mama wel denk ik, of je nou zwanger bent van een tweede kindje of derde.

Wel vond ik het belangrijk dat als het toch ineens heel erg druk zou zijn ik wel leuke spelletjes en andere activiteiten kon verzinnen voor Jay en Luuc wat makkelijk te combineren zou zijn met een baby als ik daar dan even druk mee zou zijn en wat minder tijd op sommige momenten voor ze zou hebben.

Speelgoedkamers

De kindjes hebben genoeg speelgoed en toen we in de zwangerschap de jongens hun kamertjes op zolder hebben gemaakt, hebben we meteen zo goed als alle speelgoed op hun kamers boven neergezet. Ze vermaken zich dan prima en natuurlijk komen er regelmatig ook bakken vol met treinbanen mee naar beneden, maar ik merk dat ze een hele zolderverdieping met zoveel speelgoed heerlijk vinden en heel eerlijk? Ik vind de rust van niet duizend blokken door de woonkamer misschien nog wel heerlijker 😉


Buiten spelen

Wanneer laat je je kindje eigenlijk buiten spelen? Ik vind dat dat echt per kind verschilt. Jayson was pas 4 toen ik hem echt alleen buiten liet spelen. Hier in de buurt is geen water want dan had ik het waarschijnlijk nog later en pas gedaan als hij zijn zwemdiploma had gehaald. Wel was hij minder oplettend dan bijvoorbeeld Luca want Luuc mocht mee al naar buiten toen hij 2,5/3 was. Wel met Jayson erbij en gelukkig gaat dat altijd super goed! Ze vermaken zich dus ook veel buiten in de grote speeltuin achter ons huis of fietsen rondjes in het blok waar we wonen.

Tablet

De laatste, een tablet iets waar ik als een van de weinige denk ik, pas erg laat mee begon bij de kindjes. Ik had zoiets ze kunnen zich zo goed vermaken en het is onzin om een tablet aan te schaffen, maar daar kom ik nu toch echt heel hard op terug! Het staat zelfs op nummer 1 qua vermaak voor de kindjes. Jayson kreeg een tablet op zijn verjaardag en voor ik het wist, moest hij mij vertellen hoe alles werkt. Ze zijn er zo ontzettend handig mee en ik merk ook dat ze er enorm veel door leren en er even rustig van worden na hard buiten gerend en gespeeld te hebben.

Inmiddels heeft Luuc ook een tablet en kunnen ze zonder ruzie wie er nu op mag, beiden gewoon lekker spelen op hun eigen tablet. Ik wilde wel een goede tablethoes om de tablet ter bescherming. Ze lopen er mee rond om enthousiast aan ons te laten zien dat ze weer een extra leven hebben gewonnen bij Super Mario en voordat ze hem eens laten vallen, leek me dat wel een strak plan om even aan te schaffen.  Op de website van Case2go kwam ik kindertablet hoezen tegen die ideaal zijn. De speciale schokbestendige hoes die we uitzochten kun je ook neerzetten op tafel door het handvat te kantelen. Een extra glasbeschermer hebben we er ook bij gedaan zodat als ze eens de tablet laten vallen we niet meteen over de honderd euro kwijt zijn om dit weer te laten maken. Ideaal dus! Nu is het wel zo dat Jay en Luuc momenten op hun tablet mogen. Het is ideaal en handig om ze even totaaal niet te horen en zelf rust te hebben, oh wat klinkt dat erg haha, maar daar moet je dus wel een beetje mee opletten. Hier gaan ze elke dag ook gewoon nog lekker naar buiten om te spelen en spelen ze boven op hun kamertjes ook elke dag wel even lekker!

Heeft jouw kindje ook een tablet? En hoe lang mogen ze er van jou op?

Deze blog bevat artikel(en) die opgestuurd zijn door een webshop/bedrijf.

mommysworld

Eén reactie

  1. Hier staat ook de tablet op nummer 1! Net als wat jij zegt mogen ze er af en toe op en ik vind het heerlijk als ik even aan het koken ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *