Leuke ideeën voor een goedkoop kinderfeestje!

Jay was een tijdje geleden jarig en 6 jaar is ons grootste schatje alweer geworden!
Daar hoorde natuurlijk een kinderfeestje bij! We wilde een ouderwets kinderfeestje doen, nouja ouderwets.. Ja dat wat je zelf waarschijnlijk ook nog wel terug ziet in je eigen fotoboeken van vroeger! Tegenwoordig hoor ik de meest spectaculaire kinderfeesten met limousines, suikerspinkramen en complete pretpark uitjes. Super vet natuurlijk, maar wij deden dat wat Jay geweldig vind, lekker rennen en dollen in het bos, chipskettingen maken, zo hard mogelijk van de kabelbaan, koekhappen, knakworstjes maken in het bos en met alle vriendjes en vriendinnetjes genieten van een super leuke middag! Net zo gezellig en toch ook een stukje goedkoper 😉

Leuke activiteiten voor op een kinderfeestje!

Chipskettingen maken.
Nodig: Zakken nibit (rondjes)
aarbei of dropveters en rijgen maar!
Ik vind de combinatie zelf ook nog steeds erg lekker 😉

Schatkistjes zoeken


Nodig: Snoep schatkistjes
We kochten een paar zakken met schatkistjes van RedBand die we door het bos hebben verstopt.
Zoeken maar!
Zo simpel, maar wel iets wat ze heel erg leuk vonden!

Aardappel poepen

Nodig:
Emmers & aardappels
Elk kindje neemt een aardappel tussen de benen en schuifelen naar de overkant waar ze zonder handen de aardappel in de emmer moeten droppen!
Wie heeft er gewonnen?!

Koekhappen

Nodig:
Ontbijtkoek
Stevig touw
Koordjes
Theedoek

Snijd de ontbijtkoek in stevige plakken. Rijg door elke plak een koordje en bind elk stuk met het koordje aan een stevig touw vast. Bind het touw met de uiteinden aan 2 punten vast. Laat nu de kindjes met hun handen op hun rug en geblinddoekt het stuk ontbijtkoek op te eten. Wie de koek als eerste op heeft, heeft gewonnen!

Verder vonden de kindjes het heel erg leuk om buiten in het bos knakworstjes te maken, dat is toch weer even anders als thuis!
Ik heb gewoon in een boodschappentas de flessen ketchup en mayo meegenomen. Bordjes, drinken, witte bollen en knakworstjes. Eetsmakelijk!

 

Extra gezelligheid

We hadden 2 tipi tenten meegenomen wat erg leuk en gezellig stond! Extra slingers hingen we op en met wat decoratie of versiering kun je het dus nog even wat feestelijker maken!
Het was een zeer geslaagd kinderfeestje en zeker voor herhaling vatbaar!
Je kunt veel activiteiten bij slecht weer natuurlijk ook thuis doen!

Wat deden jullie op het kinderfeestje van jouw kindje??

 

mommysworld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *