Kleine jongetjes worden groot!

De laatste tijd hebben jullie kunnen lezen dat ik Jay soms wel achter het behang kon plakken en hij zich heel erg snel verveelde.. iets wat geloof ik meer voorkomt op zijn leeftijd, maar ook zeker door de lange zomervakantie die we hadden. Onze vakantie viel 2 weken voordat de peuterspeelzaal dichtging en daardoor had hij 8 weken vrij in plaats van 6 weken.
Natuurlijk best lang om al die tijd met je moeder opgescheept te zitten šŸ˜‰ Hij was er danĀ gister ook echt helemaal klaar voor om weer te gaan! Hij niet alleen hoor ik heb gister op mijn huishoudtrapje de vlag uitgehangen šŸ˜‰

Toen ik vroeg of hij er zin in had deed hij dit. Dat zegt wel genoeg šŸ™‚

Toen Jay begon op de psz hebben we best een lastige periode gehad.
We hadden besloten hem naar een peuterspeelzaal te doen omdat hij heel erg aan mij hing. Zelfs al bracht ik hem naar oma waar het altijd een feestje is begon hij te huilen en dat was ook niet gek want ik was altijd bij hem. Ook ter voorbereiding op de basisschool en sociale ontwikkeling vonden we dit heel belangrijk.
HetĀ heeft maanden geduurd voordat dit eruit was.. Ā als ik weg ging huilde hij vreselijk soms hing hij slepend aan mijn been mee naar de deur en riep mamaa. Vreselijk vond ik dat ik ben zo vaak huilend de school uitgelopen en als ik er nu weer aan denk kan ik er gelijk weer om huilen om zo’n klein mannetje zo verdrietig te zien. Ā NatuurlijkĀ nam ikĀ hem hetĀ liefst meteen weer mee, maar dan hadden we niet bereikt wat we tot nu toe hebben bereikt!

De laatsteĀ tijd ging hij er echt heen met plezier en ook die momenten vanĀ huilenĀ als ik weg ging had hij het erna wel heel leuk, want ik belde natuurlijk daarna de juf wel even en dan zat hij liep te spelen met de auto’s.
Toch als er een vakantie tussendoor kwam en ik hem erna weer bracht begon dit al snel weer van vooraf aan en merkte we dat hij echt weer moest wennen.
Ook het ophalen ging niet zoals we gehoopt hadden. Je zou denken dat hij net als alle kindjes om mijn nek zou vliegen en blij zou zijn als ik er weer was. Jay leek zich geen houding teĀ weten als alle ouders binnen kwamen en we in de kring moesten zitten. De juf verteld dan even kort wat ze gedaan hadden die ochtend en de kindjes mogen mee vertellen. Jay deed op die momenten heel gespannen en vertelde nooit wat in de kring. Hij ging eerder boos en vervelend doen zoals zich van me afduwen. . Ook dit vond ik heel moeilijk er wordt wat verteld en mijn kind wil niet net als alle kindjes rustig zitten en je hebt het gevoel dat iedereen je aankijkt. De juf zei dat ik daarboven moest gaan staan, maar dat is niet makkelijk als dit elke keer zo is, maar vooral dat ik niet weet waarom hij zo gespannen leek. Ik dacht dat het aan mij lag, maar ook bij papa was dit zo en uiteindelijk denken we dat hij die omschakeling van het ophalen en al die ouders gewoon heel moeilijk en druk vond, want hij was ook erg verlegen en beet eerder op zijn nageltjes dan dat hij ook maar 1 woord in de kring uitbracht. Niet leuk om te zien, je wilt toch graag dat je kind zich op zijn gemak voelt. Het lastige was dat Jay wat later was met praten en als ik vroeg wat er was ik merkte dat hij dit echt niet kon uitleggen.

ju

Vandaag was het dan zover! Ik was natuurlijk heel benieuwd hoe het dit keer zou gaan na zo’n lange tijd niet geweest te zijn, maar ik had er een heel goed gevoel over! Jay is deze zomer erg veranderd en echt groter geworden ook in zijn doen en laten. Hij speelt met veel ook oudere kindjes hier uit de buurt en op de camping van mijn ouders. Dit was ook wel te merken, hoe hij zich eerder nog alles liet afpakken kwam hij nu heel goed voor zichzelf op. Vanmorgen hebben we eerst lekker met z’nĀ viertjes uitgebreid ontbeten, maar meneertje kon niet wachten en stondĀ dus te juichen in de gang en hij zei zelfs dat ik moest opschieten en hij op school wel ontbijtkoek kreeg hoor! Veelbelovend… haha.
Het grappige nu was dat hij de klas in rende en niet direct in het hoekje bij de auto’s ging zitten spelen, maar direct een puzzel pakte om deze vervolgens met de juf te gaan maken!
Toen ik hem een kus gaf en nog zei wat heb je op je neusje! ohhhhh wat ben je mooi! (waarvan hij altijdĀ in een deukĀ ligt) zwaaide hij me lachend maar kort uit en ging heel gezellig verder puzzelen.
Toen ik hem ophaalde en stond te wachten in deĀ gang kwamen alle kindjes uit de gymzaal, hij zag me en rende keihard op me af en ik kreeg voor het eerst een mega knuffelĀ bij het ophalen ā™„
En dat was nog niet het enige hij was vandaag ook voor het eerst degene die in de kring vertelde wat ze allemaal hadden gedaan, en dat met alle ogen van de ouders gericht op hemā™„ Ik ben zo trots!!

Hoe ging dit bij jullie kindjes??
Liefs Lin ā™„

mommysworld

8 reacties

  1. Anna heeft de psz zelf altijd wel leuk gevonden, maar ze ging altijd in een hoekje zitten en praatte een jaar lang tegen niemand. Uiteindelijk is het wel beter geworden, maar sinds ze op de kleuterschool zit is ze echt een totaal ander kind. Die kids zijn hier veel rustiger en dus is ze sinds dag 1 op haar gemak. Helemaal niet verlegen meer ook, vertelt inderdaad ook zo wat in de klas. Kinderen hebben soms gewoon even hun eigen tempo ofzo denk ik šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *