Deze Rafaello taart heb ik ooit eerder gemaakt en toen gedeeld hier op Mommysworld. Ik kreeg ontzettend veel reacties en vandaag maakte we hem weer! Het is zo lekker!!
Wat heb je nodig?
Een taartvorm 20-24 cm
Taartmix dr. Oetker.
2bakjes raffaello
2 bekers slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix
1 zakje geraspte kokos van conimex
10 aardbeien
50g witte chocolade of puur.
Bereiding:
Bereid de taartmix zoals op de verpakking.
Klop in een kom met een mixer de slagroom stijf inclusief de zakjes klopfix en de vanillesuiker.
In een andere kom prak je ongeveer 24 raffaellos plat. Als het goed is heb je er in totaal 34 en de rest kun je apart houden om te decoreren voor op de taart straks.
Doe twee derde van de geklopte slagroom bij de geprakte raffaellos. Doe hier een eetlepel kokos bij en meng het goed door elkaar.
Als de taart in de oven klaar is laat je deze goed afkoelen en snijd hem in 2 lagen.
Verdeel de raffaellomix tussen de 2 lagen.
Bedek vervolgens de taart met de rest van de slagroom, smeer het netjes uit met een spatel en bedek hem daarna helemaal met de kokos. Zorg dat de zijkanten goed met de slagroom bedekt word, met de kokos maak je het een mooi geheel.
Als decoratie kun je halve aardbeien en de overgebleven raffaellos gebruiken. Wij houden niet van witte chocolade dus raspte ik pure chocolade over de taart.
En als laatste! Knip het logo uit de verpakking zodat iedereen kan zien wat van taart het is 😉
Eetsmakelijk!!
Was net op zoek naar iets lekkers om voor t weekend te bakken en wij houden van kokos en chocolade dus dit word hem😋❤
Wat ziet deze taart er prachtig uit! Lijkt me heerlijk om eens een keer te maken. (Of te laten maken door iemand anders;-))