Recept Bigtasty (eigen recept)

Ik vertelde laatst dat ik bij de Mac stond voor een Bigtasty en dat ik heel verdrietig met een chilichicken aan het tafeltje zat. Compleet teleurgesteld at ik de burger op. Ik kon niet begrijpen ze de Bigtasty van het menu hadden geschrapt! Hoe kunnen ze nou zoiets doen? Ik was zo trouw om hem drie keer per week te bestellen. Het goede nieuws is wel dat hij terug komt, maar wat moest ik al die tijd nou zonder hem? Het recept proberen na te maken! Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en recepten uit te proberen.
Uiteraard blijf ik fan van de echte Mac bigtasty en is het recept nooit helemaal hetzelfde natuurlijk, maar het komt wel in de buurt en hij is dus wel een lekker alternatief voor tijdelijk 😉

Komt ie dan!

Wat heb je nodig?

Ijsbergsla
Half-om-halfgehakt
hamburger broodjes
bbq saus (ik vind Santa Maria heel lekker en dan de smoky hickory)
ketchup
mayonaise
uienpoeder
knoflookpoeder
mosterd
tomaat
augurken sap
spek
uienringen
Smeltkaas

Bereiding:

Maak van het gehakt zelf hamburgers. Bak vast wat uienringen mee.
Als dit klaar is kun je het spek nog even hard bakken.
Snijd de tomaat in plakjes.

Voor de saus:
Voeg in een kom een paar flinke eetlepels mayonaise toe. Doe daarbij een scheutje ketchup, scheutje bbq saus, schepje mosterd. uienpoeder , knoflookpoeder en een scheutje augurkensap. Roer dit alles door elkaar. Uiteindelijk voeg ik de zak ijsbergsla toe aan deze saus. De hoeveelheid die ik van alles doe, is aardig veel want ik hou van heeel veeel saus op mijn bigtasty!

Beleg de hamburger broodjes eerst met een plakje smeltkaas.
Voeg de warme hamburgers toe met eventueel nog een plakje smeltkaas en een plakje spek, de plakjes tomaat en flink wat van de overheerlijke saus-salade.

Tip: Ik vind het zelf het lekkerst als de hamburgers niet te dik zijn!
Ook lekker in de zomer van de bbq!

Eetsmakelijk ennn als jij het gaat uitproberen wil ik natuurlijk even horen hoe je het vond!
En lijkt het jullie iets?

 

mommysworld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *