11 vragen die je krijgt tijdens de zwangerschap

vrae

Vandaag ben ik bijna 13 weken zwanger en ik kreeg de afgelopen weken aardig wat vragen rondom de zwangerschap dus het leek me wel leuk om een blog te maken met de vragen die ik o.a. kreeg! Daar komen ze dan!

1 . BEN JE ZWANGER??

Haha deze vraag kreeg ik bij de achtste week al, best gedurfd toch? Ik ben van mezelf slank dus mijn buikje viel ook wel vrij snel op, maar ik had ook gewoon een mega eetbui gehad kunnen hebben waardoor ik even wat dikker leek, maar gelukkig kon ik deze vraag dus wel met JA beantwoorden !

2.  Je hebt al 2 jongens hopelijk is dit een meisje he??

Ook best brutaal, maar ach ik hou wel van duidelijke taal en mensen met van die impulsieve uitspraken omdat ik dat zelf ook wel aardig kan, maar dit had ik wel wat subtieler gevraagd. Natuurlijk zeg je hier niet JA op want dan lijkt het net dat je met een jongetje niet blij zou zijn want we zouden het beiden super vinden, maar ik lieg als ik zeg dat het me niet leuk zal lijken om ook eens mee te maken hoe het is om het andere geslacht te krijgen.

3. gaan jullie nu  trouwen??

Ja deze vraag kreeg ik best wel veel! Pim en ik zijn niet getrouwd en dat is wel iets wat we ooit heel erg graag beiden zouden willen, maar dan echt omdat we zo fucking veel van elkaar houden en dus hadden we dat het liefst gister al gedaan, maar als we dit doen, zouden we het ook heel goed & smooth aanpakken en dat kost wat! Maar nee we willen dus niet ineens NU trouwen omdat er een baby komt.


4. hoe is de seks tijdens de zwangerschap?

Ja goed nog geen dikke buik en ook dan komt het wel goed 😛 , ja nou dat dus. NEXT
Nu doe ik of ik heel verlegen ben en dat ben ik natuurlijk niet, maar hierover komt namelijk nog een keer een hele blog met antwoorden van meerdere andere mama’s die vertellen hoe dit was in hun zwangerschap 😉 interessant!

5. heb je last van kwaaltjes?
JA haha het past helemaal niet bij me om daar ja op te antwoorden want al heb ik een dag knallende hoofdpijn dan nog zal ik niet snel klagen en gewoon doorgaan, maar ik beken eerlijk dat ik 2 kwaaltjes heb of 3.. BIGBOOBS jeetje waar kwamen die ineens vandaan? Dit ken ik niet en had ik dus ook niet bij de jongens hun zwangerschappen, maar nu.. traplopen op m’n buik slapen AARgh megapijn en ik schrik als ik naar beneden kijk alsof ik een bezoekje aan de bergman heb gebracht!
Hormonen geef ik dit toe? Ja ik merk het, ik ben wat sneller geïrriteerd, bijvoorbeeld de klok die al 10 maanden hier in de woonkamer best luidruchtig tikt vind ik nu ineens irritant, maar ik heb het gelukkig zelf in de gaten;-)
Gekke eetbuien Ik heb de hele dag zin in zure dingen. Zo at ik zaterdag geloof ik wel 8 zure mandarijnen in een paar uurtjes tijd en drink ik het liefst zo’n puur citroen sap flesje leeg, maar ik hou me in.

emot

6. heb je wel eens je borstvoeding geproefd?
Ik ben natuurlijk nog maar 13 weken bijna en al zou ik denken dat die bigboos nu elk moment melk kunnen gaan spuiten want zo voelt het, maar ik denk dat elke zwangere vrouw dat wel eens gedaan heeft toch? Ik had bij Jay en Luuc heel weinig melk en gaf daarom ook vrij snel weer flesvoeding, maar ik heb toen wel even gecheckt of het een beetje lekker was voordat ik het überhaupt ging proberen te geven aan mijn baby. Ik weet het nu al niet meer ik denk dat ik het niet zo bijzonder vond dus.

7. Vanaf wanneer droeg je positiekleding?
Bij Jayson rond de 22e week
Bij Luca bij 8 weken
En nu ook weer rond de 8 weken.

8.  Zit er verschil in je zwangerschappen?
Ja absoluut deze zwangerschap is compleet anders als die van Jay en Luuc die zwangerschappen leken wat meer op elkaar. Verder mag ik niet klagen want ik heb niet die zware vermoeidheid, misselijkheid of andere klachten die je toch vaak hoort.

9. Wat denk je zelf wat het word?
Mijn eerste gevoel zegt een meisje, maar het zegt natuurlijk helemaal niks. Ik denk het al snel omdat ik me zo anders voel, maar ik ken ook mama’s met 3 jongens of 3 meiden die ook heel verschillende zwangerschappen hadden.

10. ben je bang voor de bevalling?
Als je me deze vraag stelde na de bevalling van Jayson had ik hem met nee beantwoord. Dit was medisch gezien een minder goede bevalling met wat complicaties, maar ik was zelf ontzettend relaxed en deed wat ik moest doen. Waarna ik best heel trots op mezelf terug kreeg hoe ik dit had gedaan, maar na de bevalling van Luca geef ik eerlijk toe dat ik nu wel banger ben. Je hoort iedereen wel zeggen ahh die bevallingen vergeet je op een gegeven moment, maar die van Luuc is 2,5 jaar geleden en nee ik griezel nog als ik eraan terug denk, het hele feestje duurde maar liefst 26 uur en was heftig! Wel ben ik optimistisch ingesteld dus ga ik er gewoon weer in met de gedachten dat ik het heel relaxed ga doen allemaal en we zien het wel!

12. Willen jullie weten wat het word? Weet je het al?

Veel vroegen of ze al mochten weten wat het werd, maar dit weten we zelf ook nog niet. We kunnen als we dit willen rond de 16e week zien wat het word. Als we het wel zelf weten, weten we nog niet of we dit anderen gaan vertellen, al heb ik wel gehoord dat als ik het mijn moeder niet vertel ze via het zolderraampje naar binnen de babykamer op klimt en vriendinnen die in Ermelo spion gaan spelen naast elke babywinkel. Haha

Welke vraag kreeg jij het meest in je zwangerschap??

liefs

mommysworld

10 reacties

 1. Ik ben nu zelf negen weken zwanger van one eerste en onze omgeving hebben we vrij snel op de hoogste gesteld. Ik heb de afgelopen tijd heel vaak de vraag gekregen, waarom vertel je het nu al, ben je niet bang dat het mis gaat? Super irritant want zelf zijn we ontzettend blij. Ps: leuk stukje, ik blijf je volgen!!

  • Gefeliciteerd Karina! En ik geef je helemaal gelijk! Wij hebben het ook vroeg verteld want wat als het wel misgaat.. dan ook heb je mensen nodig om je heen! Leuk dat je me blijft volgen! X liefs!

 2. Super leuk om te lezen!
  Gekke vragen blijf je krijgen denk haha.
  Ik inderdaad ook of we wisten wat het zou worden, ‘ja.. een baby!’ 😜

  • Haha ja dat is ook zo Willeke en ik geef toe hoor, als iemand die ik ken zwanger is ben ik ook wel benieuwd wat het word, maar dat ik die vraag nu al zoveel heb terwijl we het nog niet eens kunnen weten.. haha

 3. Haha spion naast elke babywinkel…pas maar op! Even een andere gekke vraag misschien, maar waar heb jij je “handtekening Liefs lin” laten maken?

 4. haha, je bent zo’n open boek, wat je wil dat we weten krijgen we vanzelf wel te lezen of te horen, dus ik volg je telkens weer. ( best spannend ja, wat het wordt) maar vooral, geniet van elke dag, want zwanger zijn blijft een prachtig wonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *