3 kinderen!

foto van Lin van Opstal.

Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat ik 3 kindjes zou krijgen. Ik heb vanaf jongs af aan altijd al geroepen dat ik jong mama wilde worden en ik ben ook altijd gek geweest op kindjes. Ik had geluk dat mijn oom en tante later kinderen kregen dus toen ik een jaar of 16 was had ik 2 nichtjes van 4 en 2 en een pasgeboren neefje wat ik natuurlijk geweldig vond! Ik paste regelmatig op en ging veel op pad met ze. Toch is het heel anders als dat je zelf kinderen hebt want die kun je moeilijk na een paar uurtjes zat zijn weg brengen.

3 kindjes !

De overgang van 1 naar 2 kindjes vond ik in het begin wel meevallen ondanks dat ik de babyperiode zwaar vond (huilbaby) maar eigenlijk pas later wat lastiger vond . Ik was even vergeten dat je niet alleen de zorg draagt voor 2 kindjes, maar ze onderling ook strijd krijgen met speelgoed afpakken of schreeuwen tegen elkaar. Die fase blijft waarschijnlijk altijd wel tussen broertjes en of zusjes, maar dat is al stukken minder nu Jayson ouder is en Luuc met zijn 3 jaar ook gewoon volledig praat.
Straks als mama en papa van 3 ben ik dan ook benieuwd hoe het gaat, zal het er allemaal makkelijk bij in rollen en weetje als ouders van 2 al zoveel inmiddels over kinderen dat je stukken relaxter bent? We gaan het zien! 1 ding weet ik wel en dat is dat we niet voor niets nog ontzettend graag een klein wondertje wilde en dat ik met mijn leukste man alles aankan ook onze 3 kinderen! 😉

foto van Lin van Opstal.

foto van Lin van Opstal.

Hoe vond jij de overgang van 1 naar 2 of net als ons straks naar 3 kindjes? Vertel het hieronder!

mommysworld

6 reacties

  1. Als mama van 3 zeg ik dat ik de overgang van 1 naar 2 zwaarder vond als van 2 naar 3. Thijs en Bart waren net als bij jullie al wat groter en meer zelfstandiger waardoor ik wel gewoon tijd had voor hun zusje.

  2. Van 2 naar 3 vond/vind ik makkelijk! Liz rolt er gewoon in mee. Die andere twee helpen me goed! Denk dat Jay en Luuc dat ook gaan doen ;-).

    • Ah fijn om te lezen Chan! Dat idee kreeg ik ook wel 🙂 Lief dat Finn & Zoe zo helpen, ik merk nu inderdaad al dat Jay vooral zo ontzettend betrokken is bij alles!

  3. Mijn schoonzus heeft er 5 en zij zegt dat vanaf 2 kinderen die overgang niet veel meer inhoudt 🙂
    Hier met 2 stiefkindjes (die week om week bij ons wonen) van de ene op de andere dag van 1 naar 3 kindjes gegaan en dat liep ook vrij snel helemaal los.
    Nu vind ik het soms zelfs tè rustig in de week dat zoonlief hier op zijn eentje is 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.