Het wapen om ze te laten slapen!

In het begin sliepen onze kindjes heel slecht.
Het duurde bij allebei ongeveer 10 maanden voordat we weer normale nachten kregen.
Elke nacht werden ze om de 3 uur wakker en heb ik heel wat rondjes door de woonkamer met ze gewiegd in de hoop dat ze nu toch echt weer gingen slapen.

lu

Maar toen ze eenmaal de smaak te pakken hadden ging het van het ene uiterste naar het andere!
Vooral Jayson was ineens een enorme slaapkop. Als ik hem eerder dan half 10 uit bed haalde was hij de rest van de dag saggerijnig dus hij had het gewoon nodig!
Nu nog steeds ook al wordt hij in oktober 4 slaapt hij nog ontzettend veel.
Elke avond om 7 uur gaan ze naar bed en dan slaapt hij meestal direct. Ook heeft nog maar twee keer een middagslaapje overgeslagen wat we dan ook meteen merken…
S middags slaapt hij nog 2 uur lang wat wel heel erg lekker is vooral omdat Luca tegelijk slaapt en ik dan even heerlijk tijd heb voor het huishouden bloggen etc ! 😉

jut

Maar het uitslapen was ineens voorbij ook al had ik natuurlijk niet gedacht dat hij dit voor altijd zal blijven doen en we al ontzettend geluk hadden!
Hij heeft nu alleen bedacht om om half 6 al op te staan.
Als ik hem dan weer naar boven breng en zeg: Je moet echt nog heel even gaan slapen, staat hij binnen 5 minuten weer beneden met de mededeling: ja mama ik had net nog even geslapen en nu ben ik weer wakker!
Ik snap het ook wel ze hebben totaal geen tijdsbesef en daarom besloot ik er iets aan te doen!

 

logo

Op de website van Ik Ben Zo Mooi  kwam ik een slaaptrainer van het merk Zazu tegen.
Zijn naam is Sam het schaap en deze slaaptrainer is speciaal ontwikkeld voor kinderen met een slaapprobleem. Nou heeft Jayson geen slaap probleem, maar wel vinden wij het een klein probleem dat hij half 6 al naast ons bed staat, dat kan wel ietsje later dachten wij en als dit nou helpt….
Wij mochten hem uittesten !

zazu-slaaptrainer-en-nachtlampje-schaap-sam2 zazu-slaaptrainer-en-nachtlampje-schaap-sam3
Ik had Jayson eerst verteld dat hij een nieuwe wekker zou krijgen. Een schaapje die als je gaat slapen tegelijk met jou gaat slapen. En als je dan wakker word en Sam het schaapje heeft zijn oogjes nog dicht, dat hij dan ook nog even moet gaan slapen.
En als zijn oogjes open gaan mag je uit bed!

Hij was meteen heel enthousiast en vroeg meteen waar Sam was.
De volgende ochtend stond hij weer rond half 6 bij me en toen ik zei dat het wel weer erg vroeg was zei hij: Dat komt omdat ik Sam nog niet heb!

S middags kwam het pakketje binnen! En wat een knuffelkind is het ook hij pakte het uit en gaf Sam het schaap een knuffel haha.
Hij was er echt heel blij mee!

FullSizeRender FullSizeRender[1] FullSizeRender[2]

Hoe werkt het:

 1. Bedtijd 
  Wanneer je kindje gaat slapen gaat ook Sam slapen. De oogjes gaan dicht en het schermpje geeft donkerblauw licht wat betekend dat het tijd is om nu te gaan slapen.
 2. Nog heel even doorslapen! Deze handige functie is precies waarvoor wij hem gebruiken. Speciaal voor de vroege vogels zit er een functie op dat laat zien hoe lang het nog duurt voordat Sam wakker wordt.
  Het scherm veranderd van blauw naar groen en dit betekent dat het nog 30 min duurt voordat Sam wakker wordt. Wat ook heel slim bedacht is om je kindje een idee te geven van hoe lang een half uur is, is dat dit half uurtje wordt afgeteld door de 12 kleine sterretjes die 1 voor 1 verdwijnen.
  IMG_2097
  ges
 3. Het is tijd, je mag uit bed! Sam opent zijn oogjes en het scherm veranderd weer van kleur naar wit. De zon komt op het scherm tevoorschijn! Tijd om papa en mama wakker te gaan maken!Wat vinden we ervan?De wekker is heel makkelijk in gebruik.
  Wel is het instellen van de tijd etc even wat lastig, maar dit hoeft maar eenmalig en er zit een goede beschrijving bij.
  De extra lichtjes het zonnetje en de sterretjes op het scherm zijn echt heel leuk en Jayson snapte dit na 2 dagen al helemaal.
  Hij is geschikt voor kindjes vanaf 2,5 jaar.

  Werkt het?

  Dat is natuurlijk waar we op hoopte en het werkt echt!
  Ik was er eerst een beetje bang voor, maar ook weet ik dat we Jay voor dit soort dingen kunnen vangen. En zo staat hij nu al 3 ochtenden om half 8 naast ons bed in plaats van half 6!
  Wij blij! Maar hij nog blijer.  Hij zegt zelfs weltrusten Sam.♥

 

mommysworld

16 reacties

 1. Leuk dat het werkt, want ik kan mij voorstellen dat veel kinderen zich daar niets van aantrekken. Super schattig design ook 🙂

 2. super hé! Wij hebben hier een prinsessenversie. ’s Avonds leggen we de maan aan en pas als ze ’s morgens weg is, is het tijd. En dit werkte ook wel vanaf de eerste dag! ze was toen een jaar of 3 ongeveer.

 3. Wat een leuk en handig ding! Die ga ik onthouden voor over anderhalf jaar…als dochterlief dan vroeg wakker is. ..nu mogen weer niet klagen. ..Ze slaapt bijna altijd goed Door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *