Een jaartje extra kleuteren

Inmiddels zitten er alweer aardig wat maanden school op na de zomervakantie. Jay is dit jaar in groep 2 blijven zitten en wat ben ik dat we deze keuze hebben gemaakt!
Jay is van oktober dus de juf twijfelde een beetje of ze hem over moesten laten gaan. Mijn gevoel zei eigenlijk meteen dat het veel beter was om hem nog een jaartje lekker te laten kleuteren en ik weet wel zeker dat dit een goede beslissing is geweest. Elk kind is natuurlijk anders en hoe grappig het ook is, Jay is 6 geworden en houd zich het liefst bezig met knikkerbanen bouwen of lekker bezig zijn in de bouwhoek, Luca van nog maar 3 daarentegen probeert zijn naam al te schrijven en moet nog naar groep 1. Ik ben in ieder geval van mening dat ze vooral lekker kind moeten kunnen zijn en tegenwoordig zoveel moeten al! Zijn zelfvertrouwen heeft de laatste maanden zoveel toegenomen. Hij is nu de oudste van de klas en helpt veel kindjes met dingen uitleggen omdat hij dit al eerder heeft gehad. Zo lief en zorgzaam en ik heb wel eens verteld dat Jay niet het typje knuffelkont was die keihard in mijn armen vloog als ik hem uit school haalde, maar dat is veranderd! Hij is zo groot in doen en laten en uit zijn gevoel zoveel meer! Van de week was Luca boos op me en riep Mamaa ik vind jou helemaaal niet meer lief! Jay hoorde dat en rende naar me toe en zei: Mama ik hou wel van jou !♥
Zo lief en zo trots op hem en ook op onszelf dat we ons gevoel toch hebben gevolgd en dat de juiste keuze bleek te zijn!Is jouw kindje wel eens blijven zitten en merkte jij ook zoveel verschil?

 

mommysworld

3 reacties

  1. Fijn dat het zo goed gaat. Ik zou mocht ik ooit mama worden ook mijn gevoel volgen. Dat is het beste wat je kunt doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.