Naar de kerstmarkt met het hele gezin!

Nu Sinterklaas het land alweer een tijdje uit is, komen we steeds meer in de kerststemming. Buiten kun je in de meeste winkelcentra- en straten genieten van de sfeervolle verlichting en fraai versierde etalages. In huis maken we het gezellig met kaarsjes, kerstboom en andere versieringen.

Wil jij dit jaar andere versiering kopen of inspiratie opdoen voor het zelf maken van versieringen? Grijp je kans en bezoek een of meerdere kerstmarkten om nieuwe ideeën op te doen. Als je kerst met cadeaus viert, dan kun je op de markten ook genoeg leuke cadeaus vinden. Veel kerstmarkten houden rekening met families en organiseren voor kinderen de leukste activiteiten.

Speciaal voor kinderen

Als je kinderen genieten, geniet je zelf ook. Daarom iets meer over kindvriendelijke kerstmarkten. Waar moet je naartoe? De kerstmarkt in het Duitse Essen met meer dan 250 sfeervolle kraampjes is een bezoekje meer dan waard. De handelaren komen uit meer dan 20 verschillende landen en ook de verschillende regio’s in Duitsland zijn goed vertegenwoordigd.. Volop keuze dus en kans om iets unieks te vinden. Voor het kinderprogramma kun je met je kroost terecht in het Bastelhaus op de Kardinal-Hengsbach-Platz. Kinderen van 3 tot 13 jaar oud kunnen hier knutselen en perperkoekhuisjes maken. Wil je graag iets samen met je kinderen doen? Dan kun je bij de buren terecht in het Kerzenziehhaus en samen een speciale kerstkaars van bijenwas maken. Je zult daar vast en zeker de verse bakspecialiteiten ruiken van het Brotbackhaus dat er naast ligt. Neem een kijkje in de keuken, terwijl de bakkers aan het werk zijn. De kerstmarkt is van bovenaf gezien ook leuk om naar te kijken. Als je kinderen niet bang zijn aangelegd, kun je op de Burgplatz het reuzenrad instappen en genieten van een uitzicht vanaf 45 meter hoogte.

Wil je iets meer kerstmarktbeleving voor je kinderen? Rijd dan naar Oberhausen en breng een bezoekje aan de kaboutermarkt. Al lopend op de Luise-Albertz-Platz voel je jezelf weer even kind. Je komt terecht in een heus kabouterdorp met een kaboutertrein, een carrousel en een sprookjesboom die verhaaltjes vertelt. Ongetwijfeld zal de snoepjesmaker ook in de smaak vallen.

 

Met iets oudere kinderen wordt actie waarschijnlijk beter gewaardeerd dan een kabouterdorp. Dan moet je naar Winterland op het Kolonel Dusartplein in het Belgische Hasselt! Er is een ijspiste inclusief grote kerstboom waarbij je schaatsen kunt huren. Uniek is de ware kerstachtbaan die wordt voortgetrokken door rendieren. Zie onder het genot van een glühwijntje je kinderen genieten in de mooie attracties en sluit de dag af met een ritje in het reuzenrad!

In eigen land is de kerstmarkt in Valkenburg favoriet bij jong en oud. Andere mooie markten die goed met de auto bereikbaar zijn, vind je in dit magazine . Zoek de gezelligheid op in de donkere dagen voor kerst en maak er een leuk uitje van!

Heb jij al een kerstmarkt bezocht ?

Liefs Lin♥

Naar de kerstmarkt met het hele gezin!

mommysworld

8 reacties

  1. Jaren geleden ben ik met mijn moeder met zo’n georganiseerde busreis naar Duitsland geweest naar een kerstmarkt. Vraag me niet welke plaats want dat weet ik niet meer. In ieder geval vond ik het super leuk en gezellig. We gaan altijd weleer de kids hier in de buurt naar kleine kerstmarktjes. De kinderen vinden dat ook altijd leuk.

  2. Leuk om te lezen. Ik wil namelijk al heel lang een kerstmarkt bezoeken maar leek me niks met twee kleintjes. Een kindvriendelijke kerstmarkt klinkt goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *