Eigenlijk hou ik helemaal niet zo van taartjes, koekjes en zoete dingen. Je maakt me gelukkiger met zoute dingen zoals chips,tapas,zoute drop etc.. maarrr een tijd geleden kwam ik een recept tegen van een raffaello taart en omdat ik wel echt gek ben op raffaello`s moest ik deze natuurlijk maken en hielp Jay mijn kleine kokje me mee!
Deze volgende Ingrediënten heb je nodig.
Taartmix (ik had deze van dr.oetker )
4 eieren
Melk
2 doosjes raffaello
2 bekers slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix
1,5el gewone suiker
1 zakje geraspte kokos (ik heb van jumbo de eigenmerk)
1 bakje aardbeien
En als laatste een reep witte chocolade.
Als eerst maakte ik de Dr. Oetker Biscuitmix klaar. Je hoeft alleen vier eieren en een beetje melk toe te voegen aan de biscuitmix. na vijf minuten kloppen kan deze in de oven!
-In een andere kom prak je ongeveer 22 raffaellos door elkaar ( te lekker om dit eigenlijk gewoon nu al op te eten, maar oke we willen natuurlijk wel een taart!
-Giet in een andere kom de slagroom. Doe daarbij de suiker, vanillesuiker en klop-fix. Klop dit vervolgens tot de slagroom stijf is. Voeg 2/3 van de slagroom bij de geprakte Raffaelo’s. Dit kun je gebruiken als de vulling. en de rest van de slagroom gebruik je om de taart te bedekken.
-Als de beschuitmix uit de oven komt laat je deze eerst wat afkoelen en snijd deze vervolgens voorzichtig in 3 lagen met zaag bewegingen gaat dit het makkelijkst.
-Daarna verdeel je over deze lagen de raffaellomix.
-En als laatst om de taart te bedekken gebruik je de slagroom, met een spatel kun je dit mooi verdelen.
Strooi nu de kokos over de taart en versier de taart met de overgebleven raffaello’s aardbeien en eventueel gesmolten witte chocolade, ik heb daarnaast de witte chocolade nog geraspt en erover heen gestrooid om het nog even lekker te overdrijven 😉
-Voor de foto heb ik nog het Raffaello logo uitgeknipt want dat staat gewoon mooi 😉
De taart was natuurlijk zo op en wat heeft mijn mini kokje goed geholpen!
Het resultaat!
Eet smakelijk!
Liefs Lin ♥
Ohhhh dat klinkt wel erg verleidelijk ja mmmmm
Waaaaaarom!!! Nu heb ik gewoon nu al zin in taart! Haha
Hhaha Sorry Tamara als je nou iets dichterbij woonde bracht ik je met alle liefde een hele taart ! De helft voor jou de andere helft voor de baby!
Ziet er super lekker uit!
Ik ben eerlijk gezegd ook geen zoetebek…en ik heb bovendien moeten opzoeken wat raffaelos waren. Zegt genoeg zeker? 🙂 Absoluut een mooie taart! (Het oog wil ook wat) Precies een van in de etalage bij de fijnbakker! En de kleine heeft ook meegeholpen, zie ik 🙂
Als je deze taart nog een keer maakt, kom ik graag een stukje proeven 🙂
Haha dan laat ik het weten!
Wat een grappig idee om daar bonbons voor te gebruiken zeg! Hij ziet er heerlijk uit.
Moet je de taart laten opstijven zodat de slagroom wat steviger wordt. En hoe kan je het het beste bewaren?
Dikke caloriebom maar het lijkt me echt heerlijk!!
Haha ja daar heb je absoluut gelijk in ;’-) soms mag het 😉 hihi
Ooh dat ziet er echt verrukkelijk uit!
Ga ik zeker een keer maken! Ziet er heerlijk uit. Top dat je zo’n kleine hulp had 😃
Oh wat een mooie taart! Lekker zeg. Mijn oven wordt volgende week gemaakt dus.. Wie weet maak ik deze ook een keer. Leuk zo’n hulpje wil ik ook!
Mmmmm ziet er zo lekker uit! Ik ga hem echt een keer maken