Recept: Raffaello taart!

Eigenlijk hou ik helemaal niet zo van taartjes, koekjes en zoete dingen. Je maakt me gelukkiger met zoute dingen zoals chips,tapas,zoute drop etc.. maarrr een tijd geleden kwam ik een recept tegen van een raffaello taart en omdat ik wel echt gek ben op raffaello`s moest ik deze natuurlijk maken en hielp Jay mijn kleine kokje me mee!

Deze volgende Ingrediënten heb je nodig.

Taartmix (ik had deze van dr.oetker )
4 eieren
Melk
2 doosjes raffaello
2 bekers slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix
1,5el gewone suiker
1 zakje geraspte kokos (ik heb van jumbo de eigenmerk)
1 bakje aardbeien
En als laatste een reep witte chocolade.

Als eerst maakte ik de Dr. Oetker Biscuitmix klaar. Je hoeft alleen vier eieren en een beetje melk toe te voegen aan de biscuitmix. na vijf minuten kloppen kan deze in de oven!

-In een andere kom prak je ongeveer 22 raffaellos door elkaar ( te lekker om dit eigenlijk gewoon nu al op te eten, maar oke we willen natuurlijk wel een taart!

-Giet in een andere kom de slagroom. Doe daarbij de suiker, vanillesuiker en klop-fix. Klop dit vervolgens tot de slagroom stijf is. Voeg 2/3 van de slagroom bij de geprakte Raffaelo’s. Dit kun je gebruiken als de vulling. en de rest van de slagroom gebruik je om de taart te bedekken.

-Als de beschuitmix uit de oven komt laat je deze eerst wat afkoelen en snijd deze vervolgens voorzichtig in 3 lagen met zaag bewegingen gaat dit het makkelijkst.

-Daarna verdeel je over deze lagen de raffaellomix.

-En als laatst om de taart te bedekken gebruik je de slagroom, met een spatel kun je dit mooi verdelen.
Strooi nu de kokos over de taart en versier de taart met de overgebleven raffaello’s aardbeien en eventueel gesmolten witte chocolade, ik heb daarnaast de witte chocolade nog geraspt en erover heen gestrooid om het nog even lekker te overdrijven 😉

-Voor de foto heb ik nog het Raffaello logo uitgeknipt want dat staat gewoon mooi 😉
De taart was natuurlijk zo op en wat heeft mijn mini kokje goed geholpen!

Het resultaat!

10639713_774596689269837_395903358352948747_n

1505023_774596752603164_8462937497000001772_n

IMG_4958

Eet smakelijk!

Liefs Lin ♥

mommysworld

16 reacties

    • Hhaha Sorry Tamara als je nou iets dichterbij woonde bracht ik je met alle liefde een hele taart ! De helft voor jou de andere helft voor de baby!

  1. Ik ben eerlijk gezegd ook geen zoetebek…en ik heb bovendien moeten opzoeken wat raffaelos waren. Zegt genoeg zeker? 🙂 Absoluut een mooie taart! (Het oog wil ook wat) Precies een van in de etalage bij de fijnbakker! En de kleine heeft ook meegeholpen, zie ik 🙂

    • Moet je de taart laten opstijven zodat de slagroom wat steviger wordt. En hoe kan je het het beste bewaren?

  2. Oh wat een mooie taart! Lekker zeg. Mijn oven wordt volgende week gemaakt dus.. Wie weet maak ik deze ook een keer. Leuk zo’n hulpje wil ik ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *