Veranderingen eerste en tweede kindje

De zin, je wordt relaxter/makkelijker bij een tweede kindje had ik al zo vaak gehoord, en als ik terug denk hoe ik het bij Jayson allemaal deed en hoe ik het bij Luca allemaal zo anders deed klopt dit in mijn geval dus echt!

Wat is er veranderd?

Ik volgde precies op wat de kraamhulp zei bij Jayson, Ik had er natuurlijk allemaal ook geen verstand van en depte hem na zijn badje keurig droog in de nekplooitjes terwijl hij daar lag te trillen en de kraamhulp daarna weer zei en dan nu de okseltjes.

Bij Luca deed ik alles op gevoel en toen ik hem uit het badje haalde en de kraamhulp zei leg hem maar neer om af te drogen zei ik, nee ik hou hem lekker in een wikkeldoek warm tegen me aan.
Tuurlijk volgde ik nog veel dingen op, maar ook had ik vaker dat ik het op een andere manier wilde en dat dus ook deed! 

Jayson huilde in het begin erg veel en oh wat vond ik dat moeilijk om met een huilende baby door de supermarkt te lopen. Omdat hij een huilbaby was vermeed ik zowat de supermarkten en maakte me echt druk wat anderen wel niet zouden denken. Ook toen hij wat ouder was en het gillen had ontdekt schaamde ik me dood. Het liefst ging ik meteen de winkel weer uit!

Achteraf gezien waren het allemaal korte fases en wat zonde dat ik me zo druk maakte zeg! Bij Luca was dit al heel anders en dacht ik eigenlijk niet eens na als hij huilde wat anderen hiervan zouden denken. Het is een baby en een baby huilt nou eenmaal en tja de een meer als de ander.. Luca zit nu in zijn gil fase en als we door de supermarkt lopen en hij zijn zin heeft gezet op een pak koekjes wat hij voorbij ziet flitsen kan hij helemaal driftig doen en hard huilend koehkiee koehkieeeeee roepen met samen geknepen vuistjes. Hoe ik het bij Jay nog probeerde te sussen met een sssttt kijk een lamp oooh mooie poster! Laat ik hem nu lekker gaan omdat ik inmiddels wel weet dat negeren het beste is.Bij Jayson hadden we een heel schema ging hij elke avond in bad en smeerde ik hem tot 2 jaar van top tot teen in met de beste cremes.

Nu bij zowel Jayson als Luca slaan we gerust ook een dagje bad over en die creme gebruik ik als ik het toevallig tegenkom.Ik zette meteen de waterkoker aan als Jayson zijn speentje was gevallen en kookte ook de flessen dagelijks uit tot anderhalf jaar.

Valt Luca zijn speen, stop ik hem even in mijn mond en hoppa hier schat!
Flessen.. die gebruikte we na 1 jaar al niet meer.

modBen jij ook veranderd en wat makkelijker geworden bij een tweede kindje?

Liefs Lin♥

mommysworld

4 reacties

  1. Heel leuk geschreven! Ik heb geen tweede maar snap dat je in als wat makkelijker ben. Ik durfde in het begin ook bijna niet naar de supermarkt omdat ik ook bang was dat ze ging huilen, nu denk ik. .waar maakte ik me druk om?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *