Wij worden grote broers!

Mama wat is je buik ineens groot! Komt de baby nou al? Hoe komt het er dan uit en waarom staat er een gevangenisje in de kamer voor de baby hoor ik als ik het nieuwe gekochte boxkleedje nog even recht leg.

Geweldig om dit mee te maken, Jayson en Luca beseffen zich echt dat er een baby’tje komt en zodra ik met ze in de supermarkt loop en ze ook maar een maxicosi spotten rent Jay erheen om even te spieken en te vertellen dat hij er ook zo’n eentje krijgt! Luuc huppelt erachter aan met een speentje in en in mijn ogen is hij nu nog onze (grote) baby.

Hoe ze ermee omgaan dat er een baby broertje of zusje bijkomt? Of eigenlijk beter gevraagd, hoe ik/wij ermee omgaan met al die hilarische vragen? Lees mee!

foto van Lin van Opstal.

Jay is vooral heel erg geïnteresseerd en vraagt regelmatig of het al zover is. Ik vertelde hem dat zodra het weer mooi weer werd, want ja in mei is toch vaak lekker, het dan zover zou zijn. Nu was dat niet heel slim want 3 uur later scheen de zon en hoorde ik hem enthousiast roepen Lucaaa opruimen want de baby komt zo !

Ook heeft Jayson al een paar keer gevraagd hoe de baby er dan uitkomt. Ik heb gezegd omdat ik 5 jaar toch echt nog te jong vind om in details te treden dat er een dokter is die daar gewoon heeull erg handig in is om de baby daar even lief bij te helpen. Dat was goed en inmiddels vraagt hij er niet meer naar.

Luca bewaart regelmatig snoepjes voor de baby. Ik vond dummies in de box en toen papa zei dat dat niet de bedoeling was riep grote broer meteen heel wijs naar Luca dat de baby alleen melk krijgt, Maarr papa ik vind dat best zielig dat de baby alleen maar melk mag en geen crackers en brood, want het word toch wel geboren met tanden?

Volgens Luca kan de baby straks ook gewoon meteen lopen en rennen !

En als laatste wat wel heel schattig was is dat Jayson naast zijn bed een plekje had vrijgemaakt, daar kan de baby dan mooi slapen naast me he mam en pap?
Heerlijke kindjes! Ik denk dat er aankomende weken vast nog veel meer vragen gesteld gaan worden dus ik zal ze onthouden en dan weer delen in een blog!

Had jouw kindje ook van die hilarische opmerkingen en/of vragen? Vertel ze hieronder!

mommysworld

7 reacties

  1. Mijn oudste werd 6 vlak voor onze derde geboren werd. Hij wilde ook graag weten hoe de baby eruit komt. Ik heb daar goed overna gedacht en heb hem toen verteld dat mama’s een baby gaatje hebben waar de baby uit kan. Dat antwoord was voor hem prima en hij heeft het nooit gek gevonden of er nog iets over gevraagd. De navel van de baby was daarentegen veel interessanter want het is toch gek dat de baby daardoor “eten krijgt”.
    Leuke vraag van de middelste, toen 3, “hebben jij en papa die baby van klei gemaakt?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.