Sem was een tweeling

Toen Pim en ik samen kwamen en heel sterk de wens hadden voor een kindje besloten we eerst om samen heel erg te genieten.
Omdat Jayson en Luca beiden lang op zich hadden laten wachten en het uiteindelijk met hulp van de fertiliteitsafdeling is gelukt hadden we dus niet verwacht ik even zo 1,2,3 zwanger zou kunnen worden zonder hulp. We genoten volop helemaal verliefd (nog steeds hoor!) gingen veel op pad en zoveel mogelijk weekendjes samen weg als de boys een weekendje naar hun papa waren.

Op een donderdag reed ik naar Zwolle om te werken en ineens voelde ik dat ik moest stoppen. Ik stond naast een drogisterij en voor ik het wist stond ik met een zwangerschapstest in mijn ouders huis die op dat moment op vakantie waren. Ik weet niet wat het was, ik moest gewoon ineens een test doen en dat terwijl ik nog maar 2 dagen over tijd was. Ik was zo onregelmatig ongesteld door mijn PCOS dus ik was wel vaker 4 of 5 dagen later of zelfs soms een hele maand niet, maar mijn gevoel zei : Lin doe een test NU!  Terwijl ik de test deed, dacht ik nog, dit kan helemaal niet.. de fertiliteitsarts had gezegd dat ik nooit zomaar zwanger kon worden.

Bam 2 streepjes!!
Met kippenvel en hysterisch blij vol ongeloof stond ik daar dus alleen in de woonkamer met een positieve zwangerschapstest. Het liefst belde ik Pim meteen, maar ik wilde het persoonlijk vertellen en niet via de telefoon. Die dag was zo lang, maar geweldig! Ik was zo blij en die avond kwam Pim na zijn werk naar me toe.  Ik heb nog allerlei romantische scenario’s bedacht hoe ik het zou gaan vertellen, maar ik zei geloof ik meteen toen hij binnenkwam zoiets als: ik hou zoveel van je en je word papa van ons kindje terwijl ik de test liet zien. Zijn reactie was geweldig en hij zei dat hij het liefst naakt door de straat wilde rennen van blijheid, dat deel hebben we toch maar even overgeslagen.

Miskramen

Tussen Jay en Luuc heb ik 2 miskramen gehad rond de 9 en 11 weken. Ik was hier dus weer ontzettend bang voor en misschien nog wel banger omdat ik niet kon geloven dat het nu zo op de natuurlijke manier was gegaan. Ik gebruikte geen pil omdat ik toch niet zwanger kon worden, maar na 10 maanden was het dus wel zo! Wauw!

 Toen toch weer een miskraam.

We waren een weekendje weg en ik had buikpijn. Ik dacht zelfs dat het dan door mezelf zou komen, dat door mijn gedachten het vast toch wel weer mis zou gaan omdat ik dat misschien zelf wel aanstuurde met zoveel angstige en negatieve gedachtes. Ik nam een warme douche op de camping waar we waren en toen wist ik eigenlijk al dat het niet goed zat. Ik begon flink te bloeden en ik wist dat het voorbij was. Ik had het twee keer eerder meegemaakt dus dit was wel duidelijk.

Verloskundige: Ik zie hier een hematoom een leeg vruchtzakje, maar ook een kloppend hartje!!!

Na het weekend kon ik terecht bij de verloskundige. Ik had Pim gezegd dat hij dan gewoon naar de zaak kon gaan om te werken want een echo met geen kloppend hartje is al heftig genoeg. Ik ging het liefst zo snel mogelijk erheen en weer weg om zeker te weten er verder niks was achtergebleven. Toen ik bij de verloskundige was bespraken we alles en met mijn verleden zei ze dat het slim was dat we toch weer naar een fertiliteitscentrum gingen. Na het gesprek kreeg ik de echo en daarop zag ze een hematoom. Hier vertel ik later in een andere blog meer over wat het inhoud. Een leeg vruchtzakje, Maar kijk!! Ook een kloppend hartje!
Ik krijg nog kippenvel dat zoiets waar je zo verdrietig om bent toch nog goed kan aflopen.

Eigenlijk was Sem dus een tweeling.

Ik denk hier nu soms nog best vaak aan als ik Sem schattig zie zitten dat het er 2 hadden kunnen zijn. Zou het dan een meisje of ook een jongen geweest zijn en zou hij of zij er dan vrijwel hetzelfde hebben uitgezien? Het is niet zo ik hier nu nog dagelijks aan denk, maar heel soms blijft het apart. We hebben samen een schilderij gemaakt waar wel de datum opstaat en we praten er nog wel af en toe samen over. We zeggen wel eens omdat Sem energie voor 2 heeft dat hij dat deeltje erbij heeft overgenomen en we beseffen ons extra goed hoe gelukkig we mogen zijn met onze 3 nu al best grote mannetjes! ♥mommysworld

4 reacties

 1. Heftig, maar toch een mooi stuk om te lezen!
  Ik heb zelf ook 2 miskramen gehad. 1ste was ongepland maar na 5min hartsikke gewenst. Helaas klopte het hartje niet meer bij 11weken. Afgelopen juni met 6.2dagen een miskraam gehad. (Wel gepland)

  Heb je nog een wens voor een 4de kindje, of is het echt compleet zo? Althans hoe ik je zie van Insta vind ik je echt een moeder met een liefst een elftal om zich heen.. sorry als ik het fout heb🙈

 2. Heftig maar mooi stuk om te lezen!
  Ik heb zelf ook 2 miskramen gehad. 1 ongepland maar na 5min ongelooflijk welkom! Helaas met 11weken geen kloppend hartje meer. Afgelopen juni miskraam met 6.2weken.

  Is er bij jou nog een wens voor een 4de kindje, of het is goed zo?
  Ik vind jou echt een mama met het liefste een elftal omzich heen. Sorry als ik het fout heb🙈

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *